Τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στο Final 4 της Euroleague θα μάθει απόψε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τη νίκη τους με 84-72 επί της Φενερμπαχτσέ μέσα στο ΣΕΦ στο Game 5, θα ταξιδέψουν στο Κάουνας το τριήμερο 19-21 Μαΐου, για να διεκδικήσουν το τέταρτο τρόπαιο στο 12o Final-4 της ιστορίας τους.

Ωστόσο, πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας εκ των Μονακό ή Μακάμπι.

Οι Μονεγάσκοι, μετά την ήττα τους στο Τελ Αβίβ στο Game 4 που έφερε τη σειρά στο 2-2 και έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, φιλοξενούν τους Ισραηλινούς στις 21:00 στο Γκαστόν Μεντεσέν του Μόντε Κάρλο, με τον νικητή να εξασφαλίζει το εισιτήριο που θα τον φέρει στα ημιτελικά απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τη σημερινή 5η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτιζάν περιμένει και η Μπαρτσελόνα για να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Οι ημιτελικοί του Final 4

Ολυμπιακός - Μονακό ή Μακάμπι
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ ή Παρτίζαν


Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Θέλουμε να πάμε μέχρι τέλους»

Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τη Φενέρ στο ΣΕΦ και τόνισαν ότι φέτος θέλουν η ομάδα τους να φτάσει μέχρι το τέλος, ενώ εξήγησαν, ότι αυτή η διετία είναι από τις πιο επιβλητικές στην ιστορία της EuroLeague.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι για δεύτερη σερί χρονιά πάμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αισθανόμαστε περηφάνια και χαρά. Μέχρι τέλους είναι ο τελικός. Να πάμε εκεί και να το διεκδικήσουμε. Τα άλλα ωραία πράγματα είναι την επόμενη εβδομάδα, εκεί στοχεύουμε. Η ομάδα έχει συνέχεια, είναι το 8ο Final 4 με εμάς στην ομάδα. Την ομάδα την πιστεύουμε, ο κορμός πρέπει να μείνει ο ίδιος και να συνεχίσουμε στην ελίτ της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

«Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια, τα πολλά Final 4 και οι κατακτήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Έχει μπάτζετ 2 και 3 φορές χαμηλότερο από τις άλλες ομάδες και τα καταφέρνει. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Θα κάνουμε το παν για να μείνει ίδια η ομάδα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Φενέρ, είναι η πιο ανταγωνιστική EuroLeague των τελευταίων ετών. Είμαστε μία ομάδα που αξίζει την κορυφή, έγιναν πολλά και υπάρχει μεγάλη δίψα. Όχι μόνο μέχρι την κατάκτηση, αλλά και ακόμα παραπάνω. Είναι μία άλλη χρονιά, με άλλες ομάδες, το θέλουμε, είμαστε πεισμωμένοι. Η αποδοχή που έχει η ομάδα μας είναι κάτι συγκλονιστικό. Στο τέλος της χρονιάς η αποτίμηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Την χαρά του για την πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας δεν μπορούσε να κρύψει ούτε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είναι εξαιρετικό συναίσθημα. Δεν είναι που μπορώ να περιγράψω. Μας εκπλήσσει, δύο φορές στη σειρά στο Final Four, μετά το χτίσιμο που κάναμε ξανά. Συγχαρητήρια σε όλους, τους παίκτες, τους οπαδούς, τους ιδιοκτήτες, τους συνεργάτες μου. Δημιουργήσαμε κουλτούρα νίκης, να παίζουμε κάθε φορά για τη νίκη, είτε πασάραμε πολλές φορές, είτε όχι, προσπαθώντας να βρούμε τρόπο να παίζουμε μαζί και να πετυχαίνουμε τέτοια πράγματα. Νιώθω υπέροχα γιατί μετά από πολλούς μήνες, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο, είμαστε στο Final Four, έχουμε μία μέρα να πανηγυρίσουμε», ανέφερε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».


Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και την πρόκρισή του στο Final 4 έδωσε και ο ηττημένος της βραδιάς Δημήτρης Ιτούδης. Ο προπονητής της Φενέρ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει τα εχέγγυα για το Final 4.

«Προφανώς ο Ολυμπιακός ήταν και είναι το φαβορί και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σήμερα επικράτησε δίκαια και είναι εκεί που είναι. Βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε εμφατικά αλλά οι άλλες σειρές είναι στην ισοπαλία. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δομή και την ικανότητα, την εμπειρία από πέρσι για να ηγηθεί μίας καλύτερης προσπάθειας. Οι πιθανότητες είναι 25% αλλά έχει τα εχέγγυα για το Final 4», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιτούδης.