Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League για τις Μίλαν και Ίντερ στο «Σαν Σίρο» έδωσε, σχετικά απροσδόκητα, ένα φαβορί, αφού οι «νερατζούρι» νίκησαν 2-0 εκτός έδρας, σε ένα γήπεδο, πάντως, που οι δύο ομάδες μοιράζονται. 

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έπιασε εξ απήνης τους «ροσονέρι» και «έκλεισαν» το ματς στο 11', με τα γκολ των Έντιν Τζέκο και Χένρικ Μικιταριάν. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, παρ' όλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε.

Σε άλλη περίπτωση, οι φιλοξενούμενοι θα ήταν ατράνταχτο φαβορί, ωστόσο για δύο ομάδες που μοιράζονται την ίδια έδρα, η διαφορά των δύο γκολ δεν είναι τόσο μεγάλη, αφού την προσεχή Τρίτη, 16 του μήνα, οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν στις 22:00 στο δεύτερο ημιτελικό στο ίδιο γήπεδο, που θα λέγεται «Τζουζέπε Μεάτσα». 

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Τετάρτη, στις 22:00, θα παίξουν στο «Etihad» η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, στη ρεβάνς του 1-1 της Τρίτης, 9 Μαΐου, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο τελικός πρόκειται να γίνει το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στην Κωνσταντινούπολη.