Η εντός έδρας ήττα της Λέστερ από τη Λίβερπουλ με σκορ 3-0, που έκλεισε την 36η αγωνιστική της Premier League, σημαίνει ότι οι «αλεπούδες» έμειναν στους 30 βαθμούς και την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Η Λιντς Γιουνάιτεντ έχει έναν παραπάνω και η Έβερτον, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση από το τέλος, έχει 32. Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται στους 34 βαθμούς. Η ομάδα του Στιβ Κούπερ χρειάζεται ακόμα τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της, στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, αφού δεν υπερέχει, τουλάχιστον τώρα, στην ισοβαθμία με τη Λιντς, κυρίως επειδή έχει -31 ενεργητικό, με τα «παγόνια» να βρίσκονται στο -25. Με μία νίκη, η Φόρεστ εξασφαλίζει ότι αποκλείεται να είναι κάτω από την τρίτη από το τέλος θέση, αν και ελάχιστη σημασία έχει αυτό. 

Η Νότιγχαμ υποδέχεται στο «Σίτι Γκράουντ» την Άρσεναλ στις 19:30 του Σαββάτου, 20 Μαΐου, με τη Λιντς να παίζει στο Λονδίνο, δηλαδή εκτός έδρας, με τη Γουέστ Χαμ, η οποία έχει 37 βαθμούς και ουσιαστικά «κλειδώσει» τη σωτηρία της, την Κυριακή, 21 Μαΐου. Η Έβερτον, από τη μεριά της, φιλοξενείται το Σάββατο, στις 17:00, από τους Γουλβς, ενώ τη Δευτέρα, 22 Μαΐου, στις 22:00, η Λέστερ παίζει στο Νιούκαστλ απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για τη νίκη, προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. 

Την τελευταία αγωνιστική, την Κυριακή 28 Μαΐου (18:30), η Νότιγχαμ παίζει εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας, η Έβερτον φιλοξενεί την Μπόρνμουθ, η Λιντς την Τότεναμ, ενώ η Λέστερ παίζει εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουθάμπτον έχει ήδη υποβιβαστεί.