Αυτό που έγραψε το BBC για τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Άρσεναλ, 1-0, που σηματοδότησε τη σωτηρία της και την παραμονή της στην Premier League, ήταν ότι δεν άλλαξε τον Στιβ Κούπερ, παρά τις βάσιμες υποψίες, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε δημοσιεύματα, ότι επρόκειτο να το κάνει. 

Ο κ. Μαρινάκης, που ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Σίτι Γκράουντ» να πανηγυρίσει με προπονητή και παίκτες και έπειτα μίλησε για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. 

«Νικήσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Premier League. Η Σίτι πήρε το πρωτάθλημα και εμείς μείναμε στην κατηγορία. Για εμάς από την αρχή το όνειρό μας ήταν να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που ανήκει. Υπήρξε κριτική. Μου αρέσει η κριτική, αλλά ήταν κακοπροαίρετη. Η κριτική θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε τα λάθη μας, αλλά δεν έβγαζε και νόημα.

Δεν μπορεί να συγκριθεί η Championship με την Premier League. Δεν ήταν η κατηγορία, που είχαμε συνηθίσει. Ως διοίκηση βοηθήσαμε παίκτες, προπονητή, κάναμε επενδύσεις. Κάποιες μεταγραφές ήταν πολύ επιτυχημένες. Είχαμε υποσχεθεί στο φανταστικό κοινό μας να παραμείνουμε, αξίζαμε την παραμονή. Συγχαρητήρια σε όλους», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.



Έπειτα, μίλησε στη μικτή ζώνη, στο δημοσιογράφο του viaplay. «Ήταν πολύ σημαντικό για τον προπονητή, τους παίκτες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κρατήσουμε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο στην Premier League, όπου ανήκουμε όλοι. Του χρόνου θα μάθουμε από τα λάθη και θα τα πάμε πολύ καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ας το χαρούμε όλοι. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Ξαναχτίζουμε το brand και νομίζω ότι έχουμε πολλές χαρούμενες ημέρες μπροστά μας.

Οι φίλαθλοι είναι ευγνώμονες και είμαι κι εγώ ευγνώμων γι' αυτούς. Όπως εξέφρασα και στην επιστολή μου την Παρασκευή, ήταν πολύ πιστοί, έκαναν τη διαφορά και πιστεύω θα συνεχίσουν το ίδιο, επειδή πρέπει να κερδίσουμε μερικά τρόπαια. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, άλλες φορές καλές άλλες κακές, επειδή έχουμε τη γνώμη μας, όμως όλα αυτά βοήθησαν πολύ, επειδή μας αρέσουν οι ανηφόρες, μας αρέσουν οι προκλήσεις και είμαστε νικητές» τόνισε ο ισχυρός άντρας της Φόρεστ.



Επιπλέον, μίλησε στο Sky Sports και τόνισε: «Στο τέλος της ημέρας, είμαστε νικητές. Μόνο πέντε ομάδες στην Premier League κράτησαν τον προπονητή τους όλη τη σεζόν. Είναι μια σοβαρή απόφαση να αλλάζεις προπονητή. Τώρα έχουμε καιρό να προγραμματίσουμε το μέλλον».