Καθίσταται σαφές, με μεγάλη συχνότητα, ότι η μεγαλύτερη αθλητική παθογένεια παγκοσμίως στον αθλητισμό, σε επίπεδο μικρών ηλικιών, είναι οι γονείς. Στα ημέτερα οι προπονητές, ιδίως στα ερασιτεχνικά σπορ, έχουν να αντιμετωπίσουν δυσαρεστημένους πατεράδες και μανάδες, που έχουν ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα των παιχνιδιών, κυρίως σε ομαδικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο. 

Γι' αυτό, κιόλας, στο tweet που δείχνει τον καβγά, ο οποίος εξελίχθηκε σε γρονθοπατινάδα, σε κλειστό γυμναστήριο στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ Εφήβων, ο χρήστης που το ανέβασε αναρωτήθηκε πότε θα τελειώσει αυτό το κακό με τους γονείς να προπηλακίζουν διαιτητές -και να τους διώχνουν συστηματικά από τα παιχνίδια των μικρών ηλικιών

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας πατέρας, που μάλλον είχε πάρει ισχυρό φαντασιογόνο για να διαδεί ότι ο διαιτητής είχε αδικήσει το παιδί του και μόνο, μπήκε yolo στον αγωνιστικό χώρο για να του τα ψάλλει. Οι δύο άντρες μίλησαν ελάχιστα πριν ανταλλάξουν γροθιές, αφού ο ρεφερί δεν έκατσε να τις φάει. Πρώτα έπεσαν στο παρκέ και έπειτα συνέχισαν τις μπουνιές. 

Στο WANE 15 υπήρξαν μαρτυρίες ότι ο γονέας στη συνέχεια οδηγήθηκε έξω από το χώρο και δεν επέστρεψε.