Ενώ το Μιλάνο, ευγνωμονόν, έκλινε το γόνυ τη στιγμή της οριστικής αποχώρησης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στον κόσμο του ποδοσφαίρου ήδη έλειπαν οι γκραβούρες του Σουηδού. Ένα αστείο στα ημέτερα ήταν το «δεν λέει ο Ζλάταν αντίο στο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο λέει αντίο στον Ζλάταν», κάτι που αναδεικνύει το διαμέτρημα του ανδρός, αλλά και στρουθοκαμηλίζει όπως ο ίδιος κορδάκιζε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όταν, ανά στιγμές, έμοιαζε μεγαλύτερος από τη ζωή. 

Πολλοί μέγκα σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού απέδωσαν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, μια προσωποποίηση που δεν αποκλίνει ιδιαιτέρως της κυριολεξίας, στο 41χρονο Σουηδό. Ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που πιθανώς συναγελάστηκε με τον Ζλάταν όταν ο τελευταίος φόρεσε, στο πρωταθληματικό σαββατικό του, τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι. 


Ο Γιάννης δεν φείσθηκε επαίνων για το «φίλο» του, όπως τον αποκάλεσε, καθώς υπενθύμισε το χαρακτηρισμό «λιοντάρι», που ο Ζλάταν είχε αυτοαποκληθεί, κάτι που εμπνέεται τόσο από την κορμοστασιά όσο και από το πρόσωπο του Σουηδού. Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δημοσίευσε στα social media μία φωτογραφία του 41χρονου στράικερ να πανηγυρίζει αυτοκρατορικά με τη φανέλα της Μίλαν και έγραψε στη λεζάντα: «Τα λιοντάρια δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους ανθρώπους -Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Συγχαρητήρια για την απίστευτη καριέρα σου φίλε μου».