Θα μπορούσε να γράφεται οτιδήποτε αυτές τις μέρες για τον Λιονέλ Μέσι και τον επόμενο (και τελευταίο;) προορισμό της καριέρας του, αλλά όχι από τον Γκιγέμ Μπαλαγκέ. 

Δεν θα προέβαινε ποτέ σε αβαρία ο δημοσιογράφος από την Καταλονία σε ό,τι αφορά τον Μέσι, αλλά και δεν θα δημοσίευε κάτι που υπάρχει ως φήμη, χωρίς να το έχει διπλοτσεκάρει. Ο βιογράφος τού σε 17 μέρες 36χρονου ποδοσφαιριστή έγραψε στο twitter ότι «ο Μέσι αποφάσισε. Ο προορισμός του: η Ίντερ Μαϊάμι». 



Μπορεί να μην ακούστηκε ιδιαίτερα το τελευταίο τριήμερο το όνομα της ομάδας από τις ΗΠΑ, που έχει για μέτοχο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος επισκέφτηκε το Παρίσι προ μηνός, σχεδόν απορριπτόταν, υπό την έννοια ότι δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο ώστε ο «πούλγκα» να βρίσκεται σε καλή κατάσταση το επόμενο καλοκαίρι, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Copa America, στο οποίο θέλει να πάρει μέρος, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι πίσω από την κουίντα καλύφθηκαν οι απαιτήσεις του, ο Άγγλος παλαίμαχος του εγγυήθηκε σχεδιασμό που θα τον κρατήσει fit και έτσι ο πανθομολογουμένως κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών θα πάει στη Φλόριντα, που έχει πάντα ήλιο. 

Ο Μέσι απέρριψε την Μπαρτσελόνα, η οποία μετά την επιστολή της Γιουβέντους που διεμήνυε αποστασία της European Super League αδυνατίζει οικονομικά, αλλά και τη Χιλάλ, η οποία φέρεται να του έχει κάνει πρόταση... 400.000.000 ευρώ ετησίως (!), πέραν των χρημάτων που παίρνει ως πρέσβης του τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας. 

Στην πρόταση φέρεται να συμμετέχει το MLS, δηλαδή η λίγκα που διοργανώνει το πρωτάθλημα, όπως, βέβαια, και η Ίντερ Μαϊάμι. Επιπλέον, Adidas και Apple (η οποία κατέχει και τα δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος) έβαλαν το χεράκι τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση.