Αυτό που πολλοί περίμεναν στο ξεκίνημα της σειράς, συνέβη στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ποδοπάτησε τον Παναθηναϊκό (75-52) παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στον δικό του ρυθμό, τον οποίο αποδεδειγμένα ελάχιστες ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν, όχι μόνο στην Basket League αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε (δεν έπαιξε μόνο ο Μπλακ) οι οποίοι δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα σε εκείνους του Σερέλη να αισθανθούν πως μπορούσαν να «κλέψουν» το παιχνίδι. Μοναδικό μελανό σημείο ένα σφίξιμο στην γάμπα που ένιωσε ο Παπανικολάου ενώ ο Βεζένκοφ έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε για 20 λεπτά.

osfp-pao__2_
osfp-pao__3_
osfp-pao__4_
osfp-pao__1_

Με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στο ρυθμό του

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο τρίτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού κάνοντας ένα 7-0 σε μόλις 1:32′ με τον Μιχάλη Λούντζη να ξεκινά ζεστός με 5 πόντους. Από εκεί και πέρα ο Σερέλης απέσυρε Αγραβάνη (έκανε δύο γρήγορα φάουλ) και Μποχωρίδη και έτσι ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την άμυνά του και μείωσε τη διαφορά.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εφάμιλλος των δύο προηγούμενων παιχνιδιών με το ερυθρόλευκο προβάδισμα να είναι μεν συνεχές, αλλά ισχνό, με τον Πάρις Λι να υπογράφει αυτή τη… μίνι ανατροπή κάνοντας με τρίποντο το 18-19 και το σκορ της πρώτης περιόδου να μένει εκεί χάρη σε ένα εντυπωσιακό στοπ του Μπολομπόι.

Ξέφυγε αλλά… όχι για πολύ ο Ολυμπιακός

Ο Ουκρανό-Κονγκολέζος σέντερ ήταν καταλύτης στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ειδικά στην άμυνα χάρη στην οποία ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση μπαίνοντας ξανά με ένα επιμέρους 7-0, αυτή τη φορά σε 2:49′ (25-18). Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι κυρίως στην άμυνα και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους.

Αποτέλεσμα ήταν να πάρουν την πρώτη τους διψήφια διαφορά με καλάθι του Λαρεντζάκη και να ανεβάσουν το προβάδισμα με alley-oop του Σλούκα στον Φαλ, και με… απογείωση του ΜακΚίσικ να φτάνουν τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της (36-21).

Στο τελευταίο τρίλεπτο η επίθεση των ερυθρόλευκων κόλλησε με τον «Λάρι» να συνεχίζει να μην βρίσκει ρυθμό παίρνοντας αρκετές προσπάθειες, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ημίχρονο με ένα δικό του 0-7 μειώνοντας στο -8 (36-28).

osfp-pao__6_
osfp-pao__7_
osfp-pao__8_
osfp-pao__5_

Όποτε ο Ολυμπιακός ανέβαζε ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει

Με τον Άλεκ Πίτερς αντί του Κώστα Παπανικολάου (ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα) ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχασε καθόλου ενέργεια στην άμυνα ενώ με δύο τρίποντα από Γουόκαπ και Βεζένκοφ (από τα… τρελά του) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +14 (44-30). Για ακόμη μια φορά, όμως, οι πράσινοι δεν άφησαν τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο και μείωσαν στο -8 (44-36).

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν όρεξη να μπλέξουν σε περιπέτειες, τουλάχιστον μέχρι την τρίτη περίοδο. Όποτε οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν, τότε εκείνοι ανέβαζαν ξανά ταχύτητα σε επίπεδα που οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Η ανωτερότητά τους σφραγίστηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο με τον Φαλ να καρφώνει πάνω από τον Αγραβάνη για το 57-40.

Εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 και μετέφερε τη σκέψη όλων στο… ΟΑΚΑ

Ο Άλεκ Πίτερς με δικό του τρίποντο και ο Λαρεντζάκης με καλάθι στον αιφνιδιασμό ανέβασαν τη διαφορά πάνω από το +20 (62-41), λέγοντας στον Παναθηναϊκό ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής βάζοντας… φωτιά στο ΣΕΦ. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσε να χαλάσει ο ρυθμός τους ήταν οι… κροτίδες των… γνωστών άγνωστων τους οποίους όλη η ομάδα παρακαλούσε να σταματήσουν.

Οι πράσινοι όμως δεν είχαν καμία απάντηση. Είχαν αποδεχθεί την μοίρα τους και απλώς περίμεναν την τελική διαφορά με το μυαλό τους να είναι εμφανώς στραμμένο στον τέταρτο τελικό της Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε εντυπωσιακά και πλέον απέχει μια νίκη από το πρωτάθλημα!

Πηγή: Sportday.gr