Παίκτες που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ιδιοκτήτες και όμιλοι (κυρίως από την Αραβία) με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για να επενδύσουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Αυτή είναι η Premier League, που είναι ένας σκληρός κόσμος και οι δυσκολίες μεγάλες.

Σε αυτόν τον σκληρό κόσμο η Νότιγχαμ έκανε ένα... θαύμα για δεύτερη σερί σεζόν. Με ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές έσωσε την παρτίδα της παραμονής, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια περσινή επιτυχία της ανόδου στην Premier League ύστερα από 23 χρόνια.

Επιτυχίες που πιστώνεται και ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης ΜαρινάκηςΠαίζει τη δική του μπάλα, από τη θέση του ιδιοκτήτη, και τα κατάφερε καλά, σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Εκεί όπου τα λάθη πληρώνονται ακριβά.

Μεγάλο ποσό

Το περασμένο καλοκαίρι, βάσει εκτιμήσεων, η Νότιγχαμ δαπάνησε για μεταγραφές 177 εκατομμύρια ευρώ. Τεράστιο ποσόν. Με τις αναλύσεις να δίνουν και να παίρνουν για το κατά πόσο όλοι αυτοί οι παίκτες που αποκτήθηκαν θα προλάβουν να «δέσουν».

Ο Στιβ Κούπερ ήξερε πως θα ήταν δύσκολο έργο, καθώς ομάδα χωρίς χημεία στην Premier League είναι «καταδικασμένη». Στην πορεία προέκυψαν και τραυματισμοί, που ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά με τις κατάλληλες προσθήκες, που έγιναν τον Ιανουάριο, με σημαντική αυτή του Κέιλορ Νάβας (κάλυψε τον τραυματία Χέντερσον), έγινε η απόλυτη ανατροπή και η Νότιγχαμ κράτησε τη θέση της στην κατηγορία.

Αστέρια

Με βάση και τον κόσμο της, στο «Σίτι Γκράουντ» στα περισσότερα παιχνίδια, ειδικά στον δεύτερο γύρο, «δάγκωνε». Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (μεσοεπιθετικός, 29.500.000 ευρώ), Ταΐβο Αβονίγι (επιθετικός, 20.500.000 ευρώ), Ντανίλο (20.000.000 ευρώ), Νέκο Γουίλιαμς (μπακ, 20.000.000 ευρώ), Εμάνουελ Ντένις (14.800.000 ευρώ), Ορέλ Μανγκαλά (μέσος, 13.000.000 ευρώ), Μούσα Νιακατέ (στόπερ, 10.000.000 ευρώ), Γουστάβο Σκάρπα (μεσοεπιθετικός, ελεύθερος από Παλμέιρας), μερικές από τις μεταγραφές και το κόστος τους.

Ο Στιβ Κούπερ είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας.  Ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021 το τιμόνι της Νότιγχαμ. Ήταν ο δεύτερος σύλλογος στην προπονητική του καριέρα. Ο πρώτος ήταν η Σουόνσι, στην οποία έμεινε από το 2019 έως το 2021. Πριν ήταν προπονητής σε μικρές ομάδες της Εθνικής Αγγλίας, αλλά και στην ακαδημία της Λίβερπουλ.

Αφού την οδήγησε στα μπαράζ ανόδου, με σούπερ πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Championship την περίοδο 2021-22 και στην επιτυχία της επιστροφής στην Premier League, έπειτα από 23 χρόνια, ήρθε και η δεύτερη επιτυχία της παραμονής.

Η δυναμική

Και από εδώ και πέρα τι; Έφτασε ταβάνι η Νότιγχαμ; Με τέτοιο ρόστερ και δυναμική, η απάντηση είναι πως όχι. Οι φιλοδοξίες ολοένα και μεγαλώνουν, με βάση και τους στόχους που βάζει πάντα ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αλλά και με βάση την τεράστια ιστορία της Νότιγχαμ με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, το 1979 και το 1980. Αλλά και το μοναδικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας στην Αγγλία, το 1978.

Η ιστορία της «επιτάσσει» και τον στόχο της πρώτης δεκάδας στον πίνακα της βαθμολογίας. Ακόμα και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτήριου. Με βάση και τις αναλύσεις που κάνουν τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ, η Νότιγχαμ ξεπέρασε το άγχος του «πρωτάρη» στα μεγάλα σαλόνια. Κέρδισε με το σπαθί της την παραμονή. Τώρα μπορεί να κάνει και το κάτι παραπάνω.

Έτοιμη

Ο κορμός έχει βρεθεί και γαλουχήθηκε από τις δυσκολίες της Premier League. Πολλά τα αστέρια που μπορούν να δώσουν το διαφορετικό, που πάντα χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Γιατί οι περισσότεροι είναι παίκτες με τεράστιες δυνατότητες. Ώστε να γίνει αυτό που θέλει και αρμόζει στη μεγάλη κατηγορία.

Μια Νότιγχαμ που θα έχει ρόλο και χώρο στο πιο σκληροτράχηλο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλο τον κόσμο. Αρμόζει και στη βαριά ιστορία της να είναι στους μεγάλους προσδίδοντας ένα άλλο χρώμα, ακόμα και πιο ρομαντικό. Η προσμονή για τη νέα σεζόν είναι μεγάλη για τη Νότιγχαμ και τους φίλους της, αλλά και για τους Άγγλους αναλυτές. Με όσα αναφέρουν για τη δυναμική της, αν και όλα αποδεικνύονται στο χορτάρι.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή