Η Άρσεναλ πρόκειται να ολοκληρώσει την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, αφού κατέληξε σε συμφωνία με την Τσέλσι έναντι 75 εκατ. ευρώ και φέρνει τον Κάι Χάβερτς στο «Emirates».

Η επικείμενη αποχώρηση του Χάβερτς από το Στάμφορντ Μπριτζ ήρθε σε μια ιδιαίτερα... πολυάσχολη ημέρα μεταγραφικής δραστηριότητας για τους «Μπλε» κατά την οποία ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου συμφώνησε σε πωλήσεις αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων λιρών.

Την ίδια ημέρα έγινε και το deal με την Μάντσεστερ Σίτι για τον Ματέο Κόβατσιτς αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Κροάτη μέσο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο, πριν απορριφθεί η βελτιωμένη δεύτερη προσφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μέισον Μάουντ. Η Γιουνάιτεντ κατέθεσε προσφορά ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών συν 5 εκατομμύρια λίρες σε bonus για τον 24χρονο Μάουντ, ωστόσο η Τσέλσι επιμένει στις 65 εκατομμύρια λίρες.

Ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου, ο οποίος δαπάνησε 600 εκατομμύρια λίρες στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, στοχεύει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Financial Fair Play (FFP) πριν από τη λήξη του οικονομικού έτους στις 30 Ιουνίου. Φέτος η Τσέλσι παρουσίασε μεγάλες ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και, παρά το γεγονός ότι επιμένει ότι είναι συμβατή με το FFP, κινδυνεύει να παραβιάσει τους κανόνες της Premier League, οι οποίοι επιτρέπουν μέγιστες ζημιές 105 εκατομμυρίων λιρών σε μια κυλιόμενη τριετία.

Το σημαντικό ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για μια ομάδα παικτών της Τσέλσι πρόκειται να αντισταθμίσει το κόστος, με τους Καλιντού Κουλιμπαλί, Εντουάρ Μεντί και Χακίμ Ζιγιέχ να βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση επικερδών για τους μπλε συμφωνιών. Οι προαναφερθέντες θα ακολουθήσουν τον Ν' Γκολό Καντέ, του οποίου η μετακίνηση στην Αλ Ιτιχάντ επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη.

Ο Ρομελού Λουκάκου και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι και οι δύο στο στόχαστρο των Σαουδαράβων αλλά...αντιστέκονται στο ενδιαφέρον. Ο Λουκάκου, ο οποίος εντάχθηκε στην Τσέλσι έναντι 97,5 εκατομμυρίων λιρών το 2021, θέλει να επιστρέψει στην Ίντερ, όπου πέρασε την περασμένη σεζόν ως δανεικός, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ, εξετάζει τις επιλογές του, αλλά επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

πηγή:gazzetta