Με τον τελικό του Πρωταθλήματος Τύπου έπεσε φέτος η αυλαία της φετινής διοργάνωσης. Μεγάλος νικητής ο Over FM, που επικράτησε 3-0 του iefimerida.gr και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Ο τελικός διεξήχθη το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» και μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ATTICA TV. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο.

Τον τελικό του Πρωταθλήματος Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού και νυν βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας, ο β' αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Γαβαλάς, ο πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Νίκος Καρούλιας και πολλοί άλλοι.

Στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» βρέθηκαν, επίσης, επιφανή στελέχη του δημοσιογραφικού χώρου και αρκετός κόσμος, φίλαθλοι των δύο φιναλίστ και όχι μόνο, ενώ να σημειωθεί ότι τον τελικό συνέδραμαν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Ερυθρός Σταυρός, με ασθενοφόρο και διασώστες αντίστοιχα.

Στο ημίχρονο του τελικού βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες οι:

- Λευτέρης Αυγενάκης
, τέως υφυπουργός Αθλητισμού και νυν βουλευτής της ΝΔ, για την αλληλεγγύη και την πολύτιμη αρωγή του στον θεσμό του Πρωταθλήματος Τύπου που προάγει τον εργασιακό αθλητισμό. Τη βράβευση έκανε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας.

- δρ Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, για την πολύτιμη βοήθειά του με τη συνδρομή εξειδικευμένων διασωστών στους φετινούς τελικούς του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Τύπου. Την τιμητική πλακέτα έλαβε, αντ' αυτού, η Μαρίνα Σταμάτη, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ερυθρού Σταυρού, ενώ τη βράβευση έκανε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

- Σταύρος Τσώχος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εξέχων αθλητικός δημοσιογράφος, για τη σπουδαία διαδρομή του στο Πρωτάθλημα Τύπου. Τη βράβευση έκανε ο Γιώργος Γαβαλάς, δημοσιογράφος, β' αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

- Νίκος Κατσαρός, αθλητικός δημοσιογράφος, επί συναπτά έτη αθλούμενος στο Πρωτάθλημα Τύπου και τέως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλουμένων Εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΠΣΑΕ ΜΜΕ), για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στη διοργάνωση. Τη βράβευση έκανε ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

- Δημήτρης Λουκάκης, δημοσιογράφος, μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ, πρώην μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πρωταθλήματος Τύπου και επί χρόνια αθλούμενο, για την πολυετή προσφορά του στη διοργάνωση. Τη βράβευση έκανε ο Νίκος Καρούλιας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

- Γιάννης Ντάλλας, δημοσιογράφος, σύμβουλος διοίκησης στο ATTICA TV, για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάληψη των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων των τελικών από το κανάλι.

- Νίκος Παγιωτέλης, μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ, ενεργό μέλος της κοινωνίας με έντονη δράση ως εθελοντής δασοπυροσβέστης, για την πολυετή συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Τύπου.

- Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση του τελικού του Πρωταθλήματος Τύπου στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο Over FM ήταν ανώτερος καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με γκολ του Πανταζόγλου και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Γρίβα στο 18ο λεπτό, με το 2-0 να είναι το σκορ του α' ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, το iefimerida προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς αποτέλεσμα, μένοντας και με 10 παίκτες στο 67'. Το τελικό 3-0 «έγραψε» στο 79ο λεπτό και πάλι ο Γρίβας.

Την απονομή του τροπαίου στους νικητές έκανε ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για το ήθος και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του τελικού, όπως και σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή -και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκαναν.


post-652-1035x690
post-652-14-1035x690
post-652-12-1035x690
post-652-10-1035x690
post-652-9-1035x690
post-652-8-1035x690
post-652-7-1035x690
post-652-5-1035x690
post-652-4-1035x690
post-652-3-1035x690
post-652-1-1035x690
post-652-0-1035x690