Ο Δημήτρης Τσιάμης μπορεί να μην πέτυχε την επίδοση που θα ήθελε, κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει καλή παρουσία στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Στίβου στη Σιλέσια της Πολωνίας.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση, είμαι ωστόσο χαρούμενος που έδωσα βαθμούς στην ομάδα. Σήμερα ήμουν για να κάνω πάνω από 16,70μ., αν δεν είχα πατήσει τόσο πίσω στο 16,38 μ., θα είχε βγει μεγάλη προσπάθεια» δήλωσε ο άτυπος αρχηγός της εθνικής μας στη διοργάνωση. «Κουράστηκα αρκετά από την αναμονή και αυτό με άδειασε» πρόσθεσε ο Τσιάμης.

Ο άτυπος αρχηγός της εθνικής μας στη διοργάνωση ήταν τρίτος με 16,38 μ. (-1,0) σε ένα άλμα που πάτησε περίπου 30εκ. πίσω χάρισε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα μας.

Ο αγώνας του τριπλούν ήταν αρκετά κουραστικός για τους άλτες, αφού άργησε να ξεκινήσει και είχε μεγάλη αναμονή και στην εξέλιξη του. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με την ζέστη που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα επηρέασε την προσπάθεια του Τσιάμη. Αυτός ήταν και ο λόγος που αθλητής επέλεξε να μην εκτελέσει την 5η του προσπάθεια.

Καλό ξεκίνημα για την Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ξεκίνησε σήμερα την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Ομάδων κάνοντας πολύ καλό αγώνα στα 100 μέτρα. Η νεαρή έχοντας τον νεανικό ενθουσιασμό και με κεκτημένη ταχύτητα από τους τις εξαιρετικές εμφανίσεις της σεζόν δεν είχε πρόβλημα να σταθεί δίπλα σε κορυφαίες αθλήτριες των σπριντ.

Τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς της με 11.30 (0,1) την ίδια ώρα που πολλά μέλη της ομάδας την αποθέωναν στις εξέδρες. 

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση μου, στεναχωρήθηκα λίγο για τη θέση, καθώς θα ήθελα να προσφέρω περισσότερους βαθμούς στην ομάδα μας. Μου άρεσε πολύ ο συναγωνισμός στην κούρσα, όπως και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν πολύ γρήγορος. Αύριο έχουμε τη σκυτάλη 4Χ100 μ. και την Κυριακή τα 200 μ., εκεί όπου θα κυνηγήσω να βελτιώσω και πάλι το ρεκόρ μου», είπε η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου.

Η νεαρή θα τρέξει αύριο με την ομάδα 4Χ100 και την Κυριαζή θα μπει στα 200 μέτρα.