Στο δίλημμα «Σακραμέντο Κινγκς ή Ολυμπιακός», ο Σάσα Βεζένκοφ φαίνεται ότι έχει ήδη διαλέξει τους πρώτους. Η πληροφόρηση μπορεί να θέλει, κατά κύριο λόγο, τον 27χρονο Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ αναποφάσιστο, αλλά έγκυρες πηγές τονίζουν πως έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του Σακραμέντο -αυτό δεν είναι παράλογο, άλλωστε πολλάκις επισκέφθηκαν το Φάληρο για να τον παρακολουθήσουν- και έχει φτάσει σε καταρχήν συμφωνία μαζί τους, ώστε να παίξει στο NBA.

Αυτή η απόφαση, αν γίνεται να αποκληθεί έτσι αφού δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία, φέρεται να έχει ληφθεί εδώ και κάποιες εβδομάδες, καθώς ο Βεζένκοφ είναι κύριο πρόσωπο στο σχεδιασμό της ομάδας της Καλιφόρνια και τον προπονητή Μάικ Μπράουν για τη νέα σεζόν, μια και πολύ θέλουν να έχουν και δεύτερο αριστερόχειρα σουτέρ δίπλα στον Ντομάντας Σαμπόνις, ώστε να «ντύσουν» με αυτόν τον τρόπο τη ρακέτα τους και να σιγοντάρουν τον επίσης αριστερόχειρα πόιντ γκαρντ ΝτεΆαρον Φοξ.

Ο Βεζένκοφ, που προσφάτως δέχθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τετραετία, θα έχει λαμβάνειν περισσότερα χρήματα από τους Κινγκς. Δεν είναι προφανής ο λόγος που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, παρ’ όλα αυτά οι πηγές επιμένουν πως τα δεδομένα, τουλάχιστον ως το βράδυ της Παρασκευής, 23 Ιουνίου, δεν έχουν αλλάξει και ότι ο Βεζένκοφ δεν έχει μετατοπιστεί.

Ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ωστόσο η αλλαγή στο στυλ της ομάδας, με ένα σέντερ ο οποίος παίζει στο ποστ και που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά -αν και εγγενείς διαφορές- με τον Γάλλο Μουσταφά Φαλ, θα είναι δραματική, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στην περίπτωση που δεν βρει στην αγορά έναν αεικίνητο πάουερ φόργουορντ, και είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι δεν διαφαίνεται κάπου τέτοιος, θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στο σετ παιχνίδι.

Δίχως τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός, που έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Γουόκαπ, δεν θα έχει την ευχέρεια να βγάζει αιφνιδιασμούς με τον πάουερ φόργουορντ του. Αν η φυγή του Βούλγαρου είναι αλληλένδετη, παίξει ρόλο ή είναι εντελώς άσχετη στην απόφαση του Κώστα Σλούκα, θα φανεί μελλοντικά.