Μια… ανάσα από την απόκτηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζονται για τη δεύτερη φετινή μεταγραφή τους, μετά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Όπως ενημερωθήκατε από το to10.gr, μόνο η ανακοίνωση φαίνεται πως απομένει για την επιστροφή του 28χρονου πλέι μέικερ στους νταμπλούχους, στους οποίους αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-2019, έχοντας μέσο όρο 9,2 πόντους (42,1% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 83% στις βολές), 4,2 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1,4 λάθη σε 30 παιχνίδια στη Euroleague.

Μια εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να προχωρούν σε μια σημαντική κίνηση, που αναβαθμίζει το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Μια κίνηση που κάνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, με τον Ελληνα να περιμένει πλέον τα νεότερα από τις υποθέσεις των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ, για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των νταμπλούχων Ελλάδας.



Όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό, τα οποία βάζουν στο «ερυθρόλευκο» στόχαστρο τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και ψάχνει πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όμως, δεν είναι το μοναδικό όνομα που γράφεται στο εξωτερικό για τη θέση «4» στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που αποχωρήσει για το NBA ο Σάσα Βεζένκοφ. «Δυνατά» παίζει και η περίπτωση του Ογελέγε, που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Βίρτους Μπολόνια, ενώ τις τελευταίες ώρες αναφέρεται ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος των Πειραιωτών ένας ακόμα παίκτης ιταλικής ομάδας. Ο λόγος για τον Γιόχανς Βόιγκτμαν της Αρμάνι.

Ο 31χρονος Γερμανός (ύψους 2.14 μ.), ύστερα από μια τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2019-2022), μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην Ιταλία για την Αρμάνι Μιλάνο. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής στη γειτονική χώρα, έχοντας τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Ετορε Μεσίνα. Ενας παίκτης, που έχει τεράστια εμπειρία και είναι ικανότατος, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.



Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 34 αναμετρήσεις στη Euroleague, έχοντας μέσο όρο 4,9 πόντους, με 50.8% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα και 52,9% στις βολές, 4,0 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 6,5 μονάδες στο σύστημα ranking σε 15'42''συμμετοχής.

Συνολικά στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (σ.σ με τις φανέλες των Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι), έχει αγωνιστεί σε 215 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 8.0 πόντους, με 61,1% στα δίποντα, 39,3% στα τρίποντα και 73,1% στις βολές, αλλά και 5,1 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 10,9 στο σύστημα αξιολόγησης. Ενας παίκτης 2.14 μ., ο οποίος πέρσι είχε 32% στα δίποντα στη Euroleague, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει 39,3%!



Μάλιστα, στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Βόιγκτμαν ήταν ακόμα καλύτερος, έχοντας 44% έξω από γραμμή του τριπόντου, με τον 31χρονο φόργουορντ/σέντερ να συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενας παίκτης, που ενδεχομένως υπό προϋποθέσεις να απασχολήσει τον Ολυμπιακό, εάν αποχωρήσει για το NBA και τους Κινγκς ο Βεζένκοφ.



Όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, γράφονται τις τελευταίες ώρες στο εξωτερικό, με τον Ολυμπιακό να έχει ως προτεραιότητά του φυσικά την παραμονή του Βούλγαρου.

Πηγή: to10.gr