Τα παιδιά που φορούν τη φανέλα των Antetokounbros, δηλωτική ότι είναι μέλη της Ακαδημίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχεδόν κοιμούνται μαζί της. Κι ενώ ο μέγκα σταρ του NBA και των Μιλγουόκι Μπακς αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις με το γόνατό του, προκειμένου να μάθει αν η ομάδα του θα δώσει το Ο.Κ. στην Ελληνική Ομοσπονδία προκειμένου να τον εντάξει στην Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες (25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου), ο ίδιος ψάχνει αγχολυτικά. 

Όπως μια προπόνηση με τα παιδιά στο ανοιχτό γήπεδο των Ελληνορώσων, που τον ενέπνευσε να θυμηθεί τα παιδικάτα του. Ο ίδιος εξέπληξε τα παιδιά και άφησε τον εαυτό του να κατακλυστεί από τη νοσταλγία, όταν εξ απαλών ονύχων οξειδώθηκε με τη θωριά της αμφιβολίας, για να θριαμβεύσει στο τέλος

«Σαν τον παλιό καλό καιρό. Μία μπάλα, μία μπασκέτα και λίγος ήλιος», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του, στον οποίο ανήρτησε τις φωτογραφίες. Πλην το γήπεδο των Ελληνορώσων, προπονήσεις γίνονται και στο ανοιχτό στα Σεπόλια. Τα δύο γήπεδα γίνεται να φιλοξενήσουν έως 50 αθλητές. Ο Αντετοκούνμπο, αενάως κινούμενος, περιδιαβάζει στις παλιές του γειτονιές, όπου, ανεξαρτήτως καιρού και συνθηκών, έπαιζε ανεξέλεγκτα.