Την αποθέωση από τον κατάμεστο Centre Court δέχθηκε ο οκτώ φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας δίπα του να τον χειροκροτεί την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ, προστάτιδα του All England Tennis Club.

Όταν ως ειδικός καλεσμένος για να παρακολουθήσει τους αγώνες της Τρίτης ο Φέντερερ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το BBC, όσοι είχαν εισιτήριο για το Centre Court παρακολούθησαν στη μεγάλη οθόνη ένα βίντεο μοντάζ που έδειχνε τον Federer μέσα στα χρόνια – από την πρώτη του κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon το 2003 μέχρι την τελευταία του το 2017. Στη συνέχεια, ο Federer έλαβε τιμητική φρουρά στο Royal Box, χαμογελώντας και χαιρετώντας το πλήθος που χειροκροτούσε και επευφημούσε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

27393071
27393075

Με 103 τίτλους ATP στο όνομά του και έχοντας περάσει 310 εβδομάδες ως νούμερο ένα στον κόσμο, ο Federer είναι πολύ αγαπητός στο βρετανικό κοινό και το standing ovation κράτησε αρκετά λεπτά. Οι περίπου 15.000 οπαδοί ίσως απογοητεύτηκαν που ο Federer δεν μίλησε, με το παιχνίδι να ξεκινά αμέσως μετά την ανακοίνωση που ευχαρίστησε τον Federer για τις αναμνήσεις που έχει προσφέρει στους οπαδούς του Wimbledon όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια ο Federer πήρε τη θέση του δίπλα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπου πέρασε την ημέρα παρακολουθώντας τη δράση στο Centre Court.