Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Δημήτρη Ιτούδη για τον Γιάννη ΑντετοκούνμποΟ προπονητής της Εθνικής μας ομάδας και της Φενέρμπαχτσε μίλησε σε ιταλικό podcast και στάθηκε στη συνεργασία του με τον δις MVP του NBA. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τις προπονήσεις με τον Γιάννη και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μεταχείριση που «απαιτούν» οι άνθρωποι των Μιλγουόκι Μπακς.

«Παρατηρώ τη διαφορά στο λογισμό από έξω, ειδικά όταν προπονώ τον Αντετοκούνμπο με την Ελλάδα. Θέλει επίσης να προπονηθεί από έναν Ευρωπαίο προπονητή που δεν γνωρίζει τη δυναμική του NBA. Ωστόσο, έρχεται στην προπόνηση και δεν θέλει να του φέρονται διαφορετικά από όλους τους άλλους που παίζουν στην Ευρώπη», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Το θέμα είναι ότι μαζί του φτάνουν 6 άτομα από το Μιλγουόκι που τον ακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο και μας ζητούν να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να τον αφήσουμε να παίξει για περιορισμένο αριθμό λεπτών. Είναι θέμα συμβιβασμού. Πώς να αντέξω να μπορώ να τον προπονήσω μόνο για Χ λεπτά ανά παιχνίδι και να μην δυσαρεστήσω το franchise του;», αναρωτήθηκε.

Θυμίζουμε πως η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ βρίσκεται στον… αέρα, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.