Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να παίξει με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι προγραμματισμένο το διάστημα από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου σε Ιαπωνία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, χωρίς να είναι εντελώς καλά, δηλαδή να έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατό του. Αυτό, βεβαίως, δεν θα γινόταν από τη στιγμή που πρόκειται για ένα προϊόν αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων δολαρίων για μία επιχείρηση στο NBA όπως οι Μιλγουόκι Μπακς. 

Για να ταξιδέψει ο Γιάννης στην Ασία, θα πρέπει να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος υποτροπής. Ο Αντετοκούνμπο έχει πρόβλημα από την αρχή της περασμένης σεζόν στο αριστερό γόνατο και υπεβλήθη σε καθαρισμό, προκειμένου να παίξει το σχεδόν τελευταίο χαρτί του ώστε να είναι απολύτως καλά και να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση. 

Ο μέγκα σταρ των Μπακς χρειάζεται ξεκούραση προκειμένου να παίξει το τελευταίο χαρτί του ώστε να είναι καλά. Η Εθνική δεν θα μπορούσε, ακόμα κι αν ήθελε, να «κρύψει» κάτι, καθώς τον Γιάννη προσέχει μια αντιπροσωπεία έξι ανθρώπων από τους Μπακς. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέχει στον όμιλο των Φιλιππίνων, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία, την Ιορδανία και τις ΗΠΑ.