Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του στην εθνική Ελλάδας στις 30 Αυγούστου του 2014 και το παιχνίδι με τη Σενεγάλη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι και ο "Greek Freak" έγινε μέγκα σταρ σε παγκόσμιο βεληνεκές, οπότε τα πρωτόλειά του έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία, ειδικά αν πρόκειται για τα παπούτσια του. 

Ο οίκος Sotheby's ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου μία δημοπρασία στην οποία συμπεριέλαβε τα παπούτσια του. Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε 19 λεπτά σε εκείνο το παιχνίδι και πέτυχε 11 πόντους, ενώ πήρε 5 ριμπάουντ, στη νίκη με σκορ 87-64. 


Greece vs Senegal - Full Basketball Game - FIBA Basketball World Cup 2014


Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι φράσεις που ανεβάζουν την αξία

Την Εθνική απέκλεισε η Σερβία στη φάση των "16", αλλά η απογείωση του Αντετοκούνμπο υπήρξε κατακόρυφη, με αποτέλεσμα τα παπούτσια να έχουν εξ ορισμού μεγάλη αξία. Μάλιστα, ο Giannis διάνθισε με τη δική του πένα το ζευγάρι, αφού έγραψε φράσεις οι οποίες αναμένεται να πληρωθούν ακριβά από πλούσιο συλλέκτη. 

"Keep working" ("Συνέχισε τη δουλειά")
"God give me Power to continue" ("Θεέ, δώσε μου δύναμη να συνεχίσω")
"Ups and down God Help Me" ("Στα πάνω και στα κάτω Θεέ βοηθά")
"My Family play for me / Veronica, Charles, Kostas, Alex - Emeko, Rotimi" ("Η οικογένειά μου παίζει για μένα / Βερόνικα, Τσαρλς, Κώστας, Άλεξ, Θανάσης - Εμέκο, Ροτίμι")