Μπορεί το χορτάρι να μην είναι η αγαπημένη επιφάνειά του, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει για κειμήλιο φεύγοντας από το Λονδίνο, τουλάχιστον τη νίκη στον πρώτο γύρο του Wimbledon. Ο Έλληνας τενίστας πέρασε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, παρ' όλα αυτά το παιχνίδι που νίκησε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Ιουλίου, είχε αρκετές ιδιαιτερότητες ώστε να λογίζεται απλώς ως το πρώτο βήμα

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ 3-2 σετ (6-3, 6-7 [1], 2-6, 7-6 [5], 6-7 [8]) σε ένα ματς που μπαίνει στα all time classic του Major. Ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα μπορεί να βρίσκεται στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ανήκει στην enfant gate του τένις. Ο Τιμ προηγήθηκε 1-0 σετ την Τρίτη πριν διακοπεί το παιχνίδι με τον Τσιτσιπά να βρίσκεται μπροστά 4-3 στο δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες επέστρεψαν το απόγευμα της Τετάρτης στο δεύτερο κορτ και ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος. 





Πήρε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και πέρασε άνετα στο τρίτο. Ο Τιμ συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και ισοφάρισε, 2-2 στο τέταρτο, ενώ στο πέμπτο οι δύο τενίστες, αριστεύοντας υπό την έννοια της αντοχής και του χαρακτήρα έφτασαν ξανά στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-3, αλλά ο Τιμ πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και έφτασε στο match point. Ο Έλληνας τενίστας το έσωσε και είχε εκείνος τρεις ευκαιρίες, πριν αξιοποιήσει την τέταρτη για το τελικό 10-8. 



Ο Τσιτσιπάς είναι προγραμματισμένο να περάσει μεγάλο χρόνο στο κορτ την Πέμπτη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Το μεσημέρι, στις 13:00 ώρα Αγγλίας, είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι του στο διπλό Ανδρών. Μαζί με το αδελφό του, Πέτρο, θα αντιμετωπίσει τους Γάλλους Λούκα φαν Ας και Αρτούρ Φιγ. Στις 18:45, ήτοι 20:45 ώρα Ελλάδος, θα μπει στο κεντρικό κορτ για να αντιμετωπίσει ένα θρύλο του τένις, τον κάτοχο τριών Major -του US Open το 2012 και του Wimbledon το 2013 και το 2016- Άντι Μάρεϊ. Ο Σκωτσέζος, που έγινε ο πρώτος Βρετανός ύστερα από τον Φρεντ Πέρι το 1938 που κατέκτησε το Wimbledon, στα 36 του βρίσκεται στο λυκόφως της καριέρας του. 



Επιπλέον, ο Τσιτσιπάς θα πάρει μέρος και στο μικτό διπλό με την Πάουλα Μπαντόσα. Θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Τζέσικα Πεγκούλα και Όστιν Κράιτσεκ στον πρώτο γύρο. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι το μόνο ζευγάρι στο γκρουπ.