Στο πλαίσιο της φαινομενικής δυσκολίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε να έχει περάσει τα μείζονα εμπόδιά του, προκειμένου να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει στο Wimbledon, δηλαδή την πρόκρισή του στα προημιτελικά, στους δύο πρώτους γύρους.

Σε αυτούς νίκησε τον Ντόμινικ Τιμ και τον Άντι Μάρεϊ σε δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στα πέντε σετ αμφότερα και τέσσερις... μέρες και έπειτα πέτυχε μια άνετη νίκη στο παιχνίδι με τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε. Ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς φαινόταν βατός αντίπαλος για το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, προκειμένου να φτάσει για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Wimbledon

Αλλά δεν έγινε. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-1 σετ του νούμερου 43 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο ο Αμερικανός πήρε τα δύο τελευταία σετ και νίκησε 3-2 (3-6, 7-6 [4], 3-6, 6-4, 6-4), σε ένα ματς που είχε 16 παραπάνω winners, 53 εναντίον 37, αλλά και τον απίθανο αριθμό των 56 αβίαστων λαθών, κάτι που ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. 

Ο 27χρονος Αμερικανός κράτησε τους πόντους σύντομους, κυρίως στο σερβίς του, ανεβαίνοντας στο φιλέ. Η τακτική τού βγήκε, αφού στο τέλος είχε 25 περισσότερους από τον Τσιτσιπά, 46 εναντίον 21, ενώ νίκησε έχοντας για λογαριασμό του συνολικά 137 πόντους, ενώ ο Έλληνας τενίστας πήρε 149, δηλαδή 12 περισσότερους. 

Ο Γιούμπανκς, που για πρώτη φορά φτάνει σε προημιτελικά οποιουδήποτε Major, θα παίξει απέναντι στον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ για την πρόκρισή του στα ημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς τελείωσε το χορτάρι με το καλύτερο αποτέλεσμά του στο Wimbledon το 2018. Μόλις το Wimbledon τελειώσει, κάτι που πιθανολογείται για την προσεχή Κυριακή 16 Ιουλίου, οι τενίστες θα μπουν στην περίοδο των σκληρών κορτ ενόψει του τελευταίου Major της χρονιάς, δηλαδή του US Open, που αναμένεται να αρχίσει στις 28 Αυγούστου και να τελειώσει στις 10 Σεπτεμβρίου.