Θα είναι μια ανάλογη, σε προσφορά, μεταγραφή με αυτή του Ορμπελίν Πινέδα; Σίγουρα την απάντηση την έχει ο Ματίας Αλμέιδα που έδειξε μεγάλη επιμονή για την απόκτηση του Ροδόλφο Πισάρο από την ΑΕΚ. Κάτι που έκανε και πέρσι με τον Πινέδα, για να φτάσει να γίνει φέτος μία από τις πλέον ακριβές μεταγραφές της Ένωσης. Μεξικανός και ο Πισάρο, τον οποίο θέλει πάση θυσία στην πρωταθλήτρια ο Αργεντινός τεχνικός. Κάτι θα ξέρει για να θέλει να προσθέσει στο... παζλ της φετινής ομάδας του τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος παίζει εξίσου καλά σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Οι μεταγραφές που έχει κάνει είναι άνω των 10.000.000 ευρώ και αυτό κάτι λέει. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 2017, όταν η Σίβας Γκουανταλαχάρα έδωσε 14.750.000 ευρώ για να τον πάρει από την Πατσούκα. Τον Ιούλιο του 2018 η Μοντερέι με τη σειρά της έδωσε 14.500.000 ευρώ στη Σίβας για να τον κάνει δικό της.

Στην Αμερική

Για να έρθει και η μετακίνησή του στο MLS. Η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ έδωσε 10.910.000 ευρώ για να τον αποκτήσει τον Φεβρουάριο του 2020. Ήταν η ακριβότερη μεταγραφή της μικρής, η αλήθεια είναι, ιστορίας της, αφού ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Πλέον θα είναι στη δεύτερη θέση, αφού η αμερικανική ομάδα έκανε το «μπαμ» με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός έρχεται για να της δώσει την αίγλη που θέλει, αλλά και την ώθηση, ενώ ουσιαστικά παίρνει τη θέση του Ροδόλφο Πισάρο. Η μεταγραφή που είχε κάνει τότε θεωρήθηκε μία από τις κορυφαίες στο MLS, καθώς ο Πισάρο ανήκε στην ελίτ των Μεξικανών ποδοσφαιριστών και εκείνο που ήθελε ήταν να πάει στην Ευρώπη.

Αλλά οι επαφές που είχε με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ τον έπεισαν να πει «ναι». «Ήταν πολύ απλός στις συζητήσεις που κάναμε. Μου εξήγησε το πλάνο του και μου ανέφερε το γεγονός ότι μπορεί εύκολα από το αμερικανικό πρωτάθλημα να πάω σε μια καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Επίσης μου ανέφερε μερικές δικές του προσωπικές ιστορίες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αναφορικά με τη δική του καριέρα», είχε πει τότε ο Πισάρο. Διθυραμβικά τα σχόλια που είχαν γίνει τότε, καθώς ο διεθνής άσος είχε αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής με τις Πατσούκα, Σίβας Γκουανταλαχάρα και Μοντερέι.

Με τις δύο τελευταίες είχε κατακτήσει και το αντίστοιχο Champions League της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Βορείου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF). Μάλιστα υπήρξε άρθρο του ESPN που ανέφερε πως ήταν πιο σημαντική μετακίνηση από εκείνη του σταρ Τσιτσαρίτο Ερνάντες στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο οποίος προερχόταν από καριέρα στην Ευρώπη. Επειδή εκείνη την εποχή ο Πισάρο ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο Μεξικό! Ωστόσο λίγο ο κορωνοϊός, λίγο το μυαλό του 29χρονου μεσοεπιθετικού, δεν έφεραν τα πράγματα όπως θα ήθελε.

Με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2022 να πάει δανεικός στη Μοντερέι. Ο Πισάρο είναι από τους παίκτες που δεν διστάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και αν αυτά προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Το έκανε αναφορικά με την πορεία του στην Ίντερ Μαϊάμι, όπου πολλοί λένε ότι έκανε κακό στην ψυχολογία του, αφού πάνω που είχε ανεβάσει τις μετοχές του είχε μια απότομη πτώση.

Η Ευρώπη

Αν προσθέσει κάποιος σε αυτό το γεγονός ότι ο πρώην μάνατζέρ του, Μάριο Ορντιάλες, αποκάλυψε ότι πριν πάει στο Μαϊάμι τού είχε πει ότι μιλάει με ομάδες στην Ευρώπη, καταλαβαίνει για ποιο λόγο επηρεάστηκε ψυχολογικά. «Είχα επαφές με ομάδες από τη Γερμανία και την Ισπανία (λέγεται πως ήταν οι Βαλένθια, Σεβίλη), που έδειχναν ενδιαφέρον να κάνουν επίσημη πρόταση. Αλλά ο ίδιος με έναν παράγοντα της Μοντερέι αποφάσισαν να προχωρήσουν το θέμα με την Ίντερ Μαϊάμι», αποκάλυψε μεταξύ άλλων. Μπορεί τα πράγματα στην Αμερική να μην πήγαν καλά, ωστόσο τώρα ο Ροδόλφο Πισάρο ετοιμάζει τις βαλίτσες για να παίξει επιτέλους στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ τα έχει βρει μαζί του για συμβόλαιο δύο ετών!

Μόνο απλή δεν είναι η περίπτωση του Ροδόλφο Πισάρο, καθώς τον συνοδεύει ένα βαρύ βιογραφικό γεμάτο τίτλους. Με πρώτο και καλύτερο την κατάκτηση του Gold Cup το 2019 με την εθνι- κή ομάδα του Μεξικού. Το Gold Cup είναι η κορυφαία διοργάνωση της CONCACAF σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στις 7 Ιουλίου 2019 το Μεξικό αγωνίστηκε στον τελικό απέναντι στις ΗΠΑ στο Σικάγο. Ουσιαστικά η Εθνική Αμερικής έπαιζε εντός έδρας. Με τον Ροδόλφο Πισάρο να είναι βασικός, παίζοντας στα αριστερά της επίθεσης, το Μεξικό επικράτησε 1-0 με γκολ του Τζόναθαν Ντος Σάντος στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Πισάρο έγινε αλλαγή στο 81’ με τον Κάρλος Ροντρίγκες. Επίσης έχει κατακτήσει δύο Champions League (το 2017-18 με τη Σίβας Γκουανταλαχάρα και το 2018-19 με τη Μοντερέι), αλλά και τρία πρωταθλήματα στο Μεξικό.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή