Η Ελίνα Τζένγκο με το Χρυσό Μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, που φιλοξενήθηκε στη Φινλανδία, απέδειξε γιατί αποτελεί την κορυφαία αθλήτρια ακοντισμού, αυτή τη στιγμή σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο! Στο Έσπο, η αθλήτρια του Team Future της bwin με βολή στα 60.73 μ. κατέκτησε την 1η θέση κρεμώντας την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο του ιστού πιστοποιώντας παράλληλα την ανωτερότητα της!

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα αθλήτρια πέτυχε ένα μοναδικό «Treble», καθώς ήταν ήδη Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στην κατηγορία των γυναικών, αλλά και στις ηλικίες Κ20. Πλέον και με το Χρυσό στο Κ23, έκανε μία σαφέστατη… δήλωση ότι η κορυφή «γράφει» το όνομα της!

Παράλληλα, έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2011 και την Βούλα Παπαχρήστου. Ένα από τα ωραιότερα success story του ελληνικού στίβου συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Η πορεία προς το… Treble

Το 2021 η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, ενώ το 2022 πήρε το χρυσό στην κατηγορία των γυναικών. Τώρα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην Κ23 των νέων γυναικών, σε ένα μοναδικό επίτευγμα από την αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ και μέλος του Team Future της bwin.

Η συμβολή της bwin στην εξέλιξη της

Ο προπονητής της, Γιώργος Μποτσκαρίωβ ήταν αυτός που της έδωσε το ακόντιο, την κράτησε στο αγώνισμα, της πρόσφερε όραμα, κίνητρα και μαζί εκτοξεύθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, έχοντας στο πλευρό της «σύμμαχο» την bwin, στην παρθενική της παρουσία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έκανε βολή που καθήλωσε, ενθουσιάζοντας την Ελλάδα, που βλέπει στο πρόσωπό της, μια ακόμα σπουδαία ακοντίστρια. Δεν έμεινε όμως εκεί, συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της.

Στο αγώνισμα των «δυνατών», η χώρα μας έχει παράδοση και η αθλήτρια του Κενταύρου ακολουθεί πιστά τα χνάρια της Βερούλη, της Μανιάνη, μόνο που σε αυτή την ηλικία μπορεί να ονειρεύεται περισσότερα. Η Τζένγκο με σύμμαχο την bwin παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της που δεν είναι άλλος από την παρουσία στο τεράστιο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι!

Η 20χρονη πρωταθλήτρια ξέρει να μένει όρθια, να ξεπερνά τις δυσκολίες και να ανεβάζει ολοένα και πιο ψηλά τον πήχη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες πάλευε με μοναδικό στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω. Από τα… χωράφια της Νέας Καλλικράτειας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ρεκόρ και «παραστάσεις» που την έκαναν ακόμα πιο δυνατή.

Τεράστιο μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Γιώργο Μποτσκαρίωβ, τον άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εκτόξευσή της.

Σύμμαχος για τη διαρκή βελτίωση και το κορυφαίο στοιχηματικό brand. Άλλωστε, η bwin έκανε την υπόσχεση της πράξη και με το νέο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στην Καλλικράτεια τη βοηθά να αλλάξει επίπεδο, της δίνει την ευκαιρία να παλεύει υπό διαφορετικούς όρους στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Άλλαξαν, οι συνθήκες προπόνησης, πλέον, η Τζένγκο έχει πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό και μπορεί να λαμβάνει μέρος σε τουρνουά και διοργανώσεις, για τη συμμετοχή και το ταξίδι στις οποίες το κόστος ήταν δυσβάσταχτο.

 «Έχω πολλή αυτοπεποίθηση πριν το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα προπονηθώ ακόμη πιο σκληρά και πιστεύω πως θα κάνω μία καλή εμφάνιση στη Βουδαπέστη», τονίζει η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ίδια είναι αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά, η αναρρίχηση στο παγκόσμιο ranking συνεχίζεται και τα εμπόδια δεν την σταματούν. Το μομέντουμ είναι ιδανικό και στόχος της να κάνει τη φετινή χρονιά ακόμα πιο επιτυχημένη.

Η Team Future της bwin με το βλέμμα στο Παρίσι!

Το Next big thing του ελληνικού στίβου και του ακοντισμού έδωσε μια υπέροχη παράσταση στο Εσπο και γέμισε περηφάνεια τους Έλληνες φιλάθλους. Σύμμαχος της Τζένγκο είναι η bwin, η οποία βρίσκεται στο πλευρό πολλών αθλητών, τους οποίους και υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους. Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο Παρίσι και οι αθλητές του «Τeam Future» αρχίζουν τη δική τους αντεπίθεση για την υπέρβαση και την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.