AEK, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης μπαίνουν στον ευρωπαϊκό «στίβο», καθώς σήμερα γίνεται η κλήρωση  του Γ' προκριματικού γύρου των τριών διοργανώσεων της UEFA.

Έπειτα από πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συμμετάσχει και στις τρεις κληρώσεις και θα εκπροσωπηθεί και στα τρία Κύπελλα Ευρώπης.

Τα ματς του Champions League θα γίνουν 8-9 Αυγούστου και 15 του ίδιου μήνα και οι αγώνες των άλλων δύο διοργανώσεων στις 10 και 17 Αυγούστου.

Champions League: AEK

Η ΑΕΚ επιστρέφει σε ευρωπαϊκό όμιλο έπειτα από τρία χρόνια και έχει την πρόκληση να αγωνιστεί στο Champions League ύστερα από μία πενταετία, όταν είχε μπει πάλι στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδας ο Δικέφαλος θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλος της νέας σεζόν.

Οι πιθανοί αντίπαλοι :

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Αστάνα (Καζακστάν)
Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία)
Ζαλγκίρις (Λιθουανία) - Γαλατασαράι (Τουρκία)
Ράκοβ (Πολωνία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Ζρίνσκι (Βοσνία) - Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Ελσίνκι (Φινλανδία) - Μόλντε (Νορβηγία)

Champions League: Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τον πρώτο του αντίπαλο, ο οποίος θα είναι η ουκρανική Ντνίπρο.

Οι δύο ομάδες θα δώσουν το πρώτο μεταξύ τους ματς την Τρίτη (25/7), με τυπικά γηπεδούχους τους Ουκρανούς, όμως τη Δευτέρα θα μπουν ως ζευγάρι στην κλήρωση του Γ' προκριματικού γύρου του Champions League.

Από την άλλη πλευρά του ταμπλό θα είναι:

Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)

Σε περίπτωση που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβις δεν καταφέρει να περάσει την Ντνίπρο, τότε θα συνεχίσει στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Σε αυτό το πλαίσιο οι Πράσινοι θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στην κλήρωση της Δευτέρας που θα μετάσχει (και πάλι ως ζευγάρι με τους Ουκρανούς) στην κλήρωση και δεύτερης διοργάνωσης.

Βέβαια σε αυτό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό του. Το ένα από τα δύο πιθανά ζευγάρια θα είναι του Ολυμπιακού, οι δύο ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες και συνεπώς η μοναδική αντίπαλος είναι η Σλάβια Πράγας και το μόνο που θα μάθουμε στη συγκεκριμένη κλήρωση είναι η σειρά των αγώνων. H κλήρωση του Europa League θα γίνει στις 14:00.

Θυμίζουμε πως αν το «τριφύλλι» προκριθεί στα ματς με την Ντνίπρο, τότε θα «κλειδώσει» έστω τους ομίλους του Europa League.

Europa League: Ολυμπιακός

Όπως αναφέραμε και παραπάνω στην κλήρωση του Europa League θα συμμετάσχει εκτός από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι Πειραιώτες δεν μπορούν να πέσουν με τον αιώνιο αντίπαλο και συνεπώς είναι... μονόδρομος το ζευγάρι του Β' προκριματικού του Champions League, Γκενκ - Σερβέτ.

Από την κλήρωση θα προκύψει η σειρά των παιχνιδιών. Με δεδομένο ότι στις 16 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη και σε συνδυασμό με την κλήρωση του Παναθηναϊκού (αν θα παίζει εντός στις 9 ή στις 17 Αυγούστου) ενδέχεται το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξει αντιστροφή στις έδρες. Το ίδιο υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην κλήρωση του Γ' προκριματικού του Champions League.

Europa Conference League: ΠΑΟΚ, Άρης

ΠΑΟΚ και Άρης μαθαίνουν το δεύτερο τους βήμα, αν κάνουν... το πρώτο

Τέλος, στις 15:00 θα γίνει η κλήρωση του Γ' προκριματικού γύρου του Conference League, στον οποίο θα μπουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ως ζευγάρι με τους αντιπάλους τους.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Conference League, ως ζευγάρι με την Μπεϊτάρ, και το πρωί της Δευτέρας θα γνωρίζει το ταμπλό των τελικών τεσσάρων ή πέντε αντιπάλων του (κατά βάση ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού) στο σύνολο των 27 συνολικά ανίσχυρων. Από την πλευρά του ο Άρης θα είναι ζευγάρι με την Αραράτ και θα είναι ανίσχυρος. Το πρωί της Δευτέρας θα γνωρίζει το ταμπλό των τελικών τεσσάρων ή πέντε αντιπάλων του στο σύνολο των 27 συνολικά ισχυρών, χωρίς ασφαλώς να μπορεί να βρεθεί στο ίδιο υπογκρούπ με τον ΠΑΟΚ.

Η UEFA θα ανακοινώσει αναλυτικά τη διαδικασία αλλά και τα υπογκρούπ της ΑΕΚ στο Champions League και των ΠΑΟΚ και Άρη στο Conference League στην ιστοσελίδα της, μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: gazzetta