Συνεχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στο Conference League οι ΠΑΟΚ και Άρης, ύστερα από τα αποτελέσματα που έφεραν το βράδυ της Πέμπτης, 3 Αυγούστου, για το δεύτερο προκριματικό γύρο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ο «δικέφαλος του Βορρά», που είχε παραχωρήσει ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα στην Μπεϊτάρ, επικράτησε των Ισραηλινών 4-1 μέσα στην Ιερουσαλήμ. Ο δε Άρης, μετά το 1-1 στην Αρμενία με την Αραράτ, πέτυχε αγχωτική νίκη, 1-0, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πέρασε στον τρίτο γύρο. 

Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, αυτό το 4-1 αποτέλεσε πραγματικά μια... αλληγορία, αφού στο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ έγιναν τα... πάντα. Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 12' με το αυτογκόλ του Άντι Γκότλιμπ, ένα γύρισμα στον τερματοφύλακά του, Μιγκέλ Σίλβα, το οποίο έχει ήδη «καπαρώσει» μία υποψηφιότητα για τις... γκάφες της χρονιάς, ακόμα δεν άρχισε η σεζόν. 



Ο «δικέφαλος», όμως, φάνηκε πως έβαλε το κεφάλι του στη λαιμητόμο στο 40', όταν από το λάθος του Στέφαν Σβαμπ ο Ντάγκλας Αουγκούστο ανέτρεψε τον Άντι Γιόνα. Ο Βραζιλιάνος, μια και ο παίκτης της Μπεϊτάρ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, είδε την κόκκινη κάρτα, ενώ οι Ισραηλινοί κέρδισαν πέναλτι. Ωστόσο, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι απέκρουσε το πέναλτι του Γιαρντέν Σούα και μάλιστα, η πτώση από την Ακρόπολη έφερε... πορτοφόλι για τον ΠΑΟΚ: ο Μπράντον έκανε το 2-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε μια υποδειγματική επίθεση στο τρανζίσιον και μετά την πάσα του Άντριγια Ζίβκοβιτς. 

Στο δεύτερο μέρος, συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις και με την Μπεϊτάρ να πιέζει ανεπιτυχώς για το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, ανέλαβε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Το τετ α τετ του στο 90+2' έβγαλε ο Σίλβα, αλλά ο επερχόμενος αμυντικός των γήπεδούχων, Τρέιζι Τόμας, με τη φόρα που είχε δεν μπόρεσε να αποφύγει να μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κωνσταντέλιας, 4' αργότερα, έκανε ένα υπέροχο πλασέ για το τελικό σκορ. 

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τη Χάιντουκ στον επόμενο γύρο. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Σπλιτ, στις 10 Αυγούστου, και η ρεβάνς, στην Τούμπα, στις 17 του ίδιου μήνα. 

Ο Άρης, από τη μεριά του, από τη στιγμή που πέρασε την Αραράτ, θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ντινάμο Κιέβου. Στις 10 οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στις 17 θα παίξουν στο Βουκουρέστι, αφού η ουκρανική ομάδα δίνει τα παιχνίδια της σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Άρης, που έδειξε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πολλά προβλήματα αγωνιστικού χαρακτήρα, βρήκε το γκολ της πρόκρισης με τον Φαμπιάνο στο 80'.