Κοντά στη μεγάλη επιστροφή του Εζέκιελ Πόνσε βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία είναι σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του 26χρονου Αργεντινού επιθετικού από την Έλτσε.

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Πέμπτης 3/08 ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε ότι απομένουν λεπτομέρειες για το deal μεταξύ της ΑΕΚ και της Έλτσε για τον Πόνσε, με την Ένωση να επιβεβαιώνει λίγα λεπτά αργότερα ότι βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη μεταγραφή του Αργεντινού φορ.

Η ΑΕΚ έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με την Έλτσε για να ντύσει ξανά στα κιτρινόμαυρα τον Πόνσε, ο οποίος τη σεζόν 2018-2019 είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στην Ένωση από τη Ρόμα, σκοράροντας 21 γκολ σε συνολικά 43 εμφανίσεις με τους «κιτρινόμαυρους».

Το deal ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά εντός των επόμενων ωρών η ΑΕΚ θα μπει στις τελικές λεπτομέρειες, προκειμένου να ολοκληρώσει τη σπουδαία αυτή μεταγραφή.

Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός μετά την ΑΕΚ είχε πάρει μεταγραφή για τη Σπαρτάκ Μόσχας από τη Ρόμα, στην οποία παρέμεινε για δυόμισι χρόνια πριν μετακομίσει στην Έλτσε, αρχικά με τη μορφή δανεισμού και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή.

Με τη Σπαρτάκ στη Ρωσία σε 73 συμμετοχές είχε σημειώσει 25 γκολ, ενώ με την Έλτσε σε συνολικά 50 εμφανίσεις είχε βρει δίχτυα 7 φορές. Την περσινή σεζόν η ισπανική ομάδα υποβιβάστηκε στη Σεγούντα Ντιβισιόν και ο ίδιος έψαχνε να αποχωρήσει, με την ΑΕΚ που αναζητούσε ακόμα έναν φορ, παρά την παραμονή του Λιβάι, να βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το να τον ξανακάνει δικό της.

Η ΑΕΚ ενισχύεται με την προσθήκη αυτή σημαντικά στη γραμμή κρούσης, αποκτώντας έναν φορ που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα και που διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα μέσα από την περιοχή με κάθε τρόπο.

Σημειώνεται ότι ο Πόνσε δεν πιάνει θέση μη κοινοτικού, καθώς διαθέτει και ισπανικό διαβατήριο.