Η Ελισάβετ Τελτσίδου «έσπασε» το ρεκόρ του Ηλία Ηλιάδη σε αριθμό μεταλλίων σε Γκραν Σλαμ. Ειδικότερα, με την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα τζουντόκα που κατακτά μετάλλιο στη σπουδαιότερη -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα- διοργάνωση του αθλήματος: το Masters.

Εκεί όπου συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα του παγκοσμίου τζούντο και στην οποία η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα της κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -70 κιλών.

Η Τελτσίδου, η οποία χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο συνολικά μετάλλιο στη διοργάνωση μετά από αυτά των Ηλιάδη Ηλιάδη (2011 2ος, 2013 1ος) και Ρομάν Μουστόπουλου (2016, 3ος), με το μετάλλιο που πήρε σήμερα στην Βουδαπέστη, κατέκτησε 1260 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη. Ήδη, με την εκπληκτική αγωνιστική πορεία που έχει από τον Οκτώβριο του 2022 (τέσσερα μετάλλια σε Γκραν Σλαμ και τέσσερις πέμπτες θέσεις), η Ελληνίδα τζουντόκα βρίσκεται στο Νο-5 της Ολυμπιακής κατάταξης καθώς και στην 8η της Παγκόσμιας, με το σημερινό της θρίαμβο να ισοδυναμεί με άνοδο κάποιων θέσεων. Και μετά το σημερινό μετάλλιο, το Παρίσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν χάνονται με τίποτα!

Η Ελληνίδα τζουντόκα, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Γκραν Σλαμ, έφτασε έως τα ημιτελικά με τρεις νίκες και συγκεκριμένα επί της Γιάγκερ (Ολλανδία), Οζέλ (Τουρκία) και Πόλερες (Αυστρία). Η τελευταία, Νο-3 στην Παγκόσμια κατάταξη, ήταν «ασημένια» στο Τόκιο και τρίτη στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, νίκησε την Ισπανίδα Τσουνόντα Ρουστάθ, ενώ στον τελικό έχασε στις παρατηρήσεις τον αγώνα απέναντι στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, την Φαν Ντάικ από την Ολλανδία. Για την Τελτσίδου αυτή ήταν η πρώτη ήττα από την Φαν Ντάικ μέσα στο 2023 μετά από δύο σερί νίκες στους τελικούς των Γκραν Σλαμ που έγιναν σε Καζακστάν και Γεωργία.