Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ, Δευτέρα 7/08, έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν πάνω από 100 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 29χρονος φίλαθλος της Ένωσης.

Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα άγρια επεισόδια που κατέληξαν σε τραγωδία είναι σοκαριστικές.

Οι οπαδοί της Ντιναμό φορώντας μαύρα ρούχα, έχοντας οι περισσότεροι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φαίνονται σε βίντεο και φωτογραφίες να κυκλοφορούν στον ηλεκτρικό, στον σταθμό «Πευκάκια», σε συστοιχία, κρατώντας στα χέρια τους ξύλα, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Το παραπάνω βίντεο είναι τραβηγμένο λίγη ώρα πριν οι Κροάτες χούλιγκαν φτάσουν έξω από την OPAP Arena και αρχίσουν να επιτίθενται -μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ- σε φίλους της ΑΕΚ που βρίσκονταν στην περιοχή. Τα όσα ακολούθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.


Κεριά και κασκόλ της ΑΕΚ άφησαν οι φίλαθλοι της ομάδας στο σημείο της τραγωδίας

Φίλαθλοι της ΑΕΚ άφησαν τα ξημερώματα ένα κασκόλ της ομάδας τους και με κεριά σχημάτισαν το αρχικό γράμμα του ονόματος του 29χρονου, που έπεσε νεκρός από επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν στην εθνική – Ανενόχλητοι μέσα στο μετρό

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν, μεταξύ άλλων, «φάλαγγα» με τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίζουν την εθνική οδό και να φτάνουν στην Αττική.



Τα οχήματα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν ακινητοποιήθηκαν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και το σχετικό απαγορευτικό που υπήρξε από την UEFA.



Φτάνοντας στην Αττική, τα αυτοκίνητα φαίνεται πως «σκορπίστηκαν» και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Με δοκάρια στα χέρια τους, επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», απ' όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

90


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Βραδινές ώρες, εξωτερικά του γηπέδου ''Opap Arena'' στη Νέα Φιλαδέλφεια, ύστερα από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής», αναφέρει η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.