Το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαρύ μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Το τραγικό αυτό γεγονός, πέραν της οργής και της θλίψης, προκαλεί και μεγάλη ανησυχία. Καθώς από τα τραγικά γεγονότα το βράδυ της Δευτέρας, η ένταση αντί να μειωθεί, αυξάνεται με επικίνδυνους ρυθμούς. Με τον Ολυμπιακό να μην μένει άπραγος.

Οι Ερυθρόλευκοι, εκτός της ανακοίνωσης που εξέδωσαν την Τετάρτη, ζητώντας τεράστια προσοχή από τους οπαδούς τους, που θα βρεθούν στο γήπεδο με την Γκενκ, απόψε το βράδυ, φρόντισε να κινηθεί και θεσμικά.

Συγκεκριμένα, χθες οι Ερυθρόλευκοι απέστειλαν επιστολές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για δρακόντεια μέτρα στο γήπεδο με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα. Καθώς είναι χρέος και τον ομάδων, αλλά και (κυρίως) του κράτους, να προστατέψει τον κόσμο. Να δείξει εγρήγορση και πρόνοια και όχι αναλγησία.

Σήμερα ο Ολυμπιακός επανήλθε με νέα επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Και αφορμή για αυτό στάθηκε η σύλληψη στα σύνορα, 7 χούλιγκαν από τη Ρουμανία, που είχαν στόχο να βρεθούν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα και ο ίδιος, καθώς ζήτησε και από την εταιρεία Ασφαλείας που συνεργάζεται, αυξημένα μέτρα εντός και εκτός γηπέδου και εγρήγορση στο μάξιμουμ, πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την Γκενκ.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. μπλόκαρε βαν με επτά Ρουμάνους χούλιγκαν, που έχουν αδελφοποίηση με εκείνους της Γκενκ.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στα σύνορα των Ευζώνων, όπου και έγινε γνωστό πως κατευθύνονταν προς τον Πειραιά, για τον αποψινό (10/8) αγώνα με τη βέλγικη ομάδα για τα προκριματικά του Europa League. Πάνω τους βρέθηκε μαχαίρι και αμέσως τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα!