Θρίαμβος της ΑΕΚ στο «Μακσιμίρ» για τον «επαναληπτικό» του τρίτου προκριματικού γύρου στο Champions League, αφού η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 2-1 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αυτό που απομένει για την πρόκρισή της, είναι να γίνει το πρώτο παιχνίδι, που αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου, στην «Opap Arena» και το οποίο θα γίνει αυτό το Σάββατο, 19 Αυγούστου, στις 21:45. 

Οι παίκτες της Ντινάμο και της ΑΕΚ κράτησαν ενός λεπτου σιγή για τον αδικοχαμένο 29χρονο, όμως οι Κροάτες οπαδοί άφησαν, σε ένδειξη συμβολικής διαμαρτυρίας, τις θέσεις που κάθονται οι συλληφθέντες οπαδοί της κροατικής ομάδας αδειανές. 

Η «Ένωση» έμεινε, μάλιστα, πίσω στο σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ, στο 39'. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και η ΑΕΚ, που είναι ομάδα φύσει επιθετική, δεν σκόπευε να κάτσει πίσω, ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν στα μέτρα της. Περίμενε, πιέζοντας, για να βρει τη στιγμή της και αυτή ήρθε στο 60', με έναν τρόπο που διέπρεψε πέρυσι στη Super League, δηλαδή το «σκότωμα» από νωρίς ενός build up από τους γηπεδούχους. Ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία και εκείνος στον Τσούμπερ, ο οποίος την άφησε μπροστά του και με αυτήν την προσποίηση βρήκε το χώρο που ήθελε για να κάνει το πλασέ της ισοφάρισης. 

Η Ντινάμο είχε δοκάρι στο 64', με την κεφαλιά του Εμρέλι, και στο 73' ακυρώθηκε γκολ του Πινέδα, από πάσα του Γαλανόπουλου, αφού ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος. 

Αυτές οι στιγμές απλώς μεγέθυναν τη γλύκα του γκολ της νίκης. Αυτό ήρθε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και όχι από πειστικά διωξίματα. Στο 90', δύο αλλαγές του Αλμέιδα, ο Πισάρο και ο Αραούχο, συνεργάστηκαν, ο τελευταίος, παράλληλα στην εξωτερική γραμμή, έκανε γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Γαλανόπουλος με δυνατό δεξιό πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ο σκόρερ σήκωσε το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσε για να αφιερώσει την επιτυχία στον αδικοχαμένο 29χρονο, ενώ το «Μ» στο περιβραχιόνιο του Σιμάνσκι, το αρχικό του ονόματος Μιχάλης, τα είπε όλα.