Ανήμερα της γιορτής για την Κοίμηση της Θεοτόκου έλαβε τα ευχάριστα νέα η πυγμάχος, και μόνη Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Χριστίνα Λιναρδάτου.

Συγκεκριμένα, μετά τον αγώνα που έχασε από την Αλίσια Μπαουμγκάρντνερ στο Ντιτρόιτ, στις 15 Ιουλίου, η Λιναρδάτου έπρεπε να κάνει μια νέα αρχή για να γίνει ξανά διεκδικήτρια στην κατηγορία των 61 κιλών. Η 35χρονη μποξέρ ηττήθηκε στα σημεία σε έναν κλειστό αγώνα και με Αμερικανούς κριτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ωστόσο την Τρίτη, 15 Αυγούστου, ο Μπράιαν Κοέν κόμισε γλαύκες εις ευήκοον ους: ο ατζέντης της Λιναρδάτου τής διεμήνυσε πως η 28χρονη Αμερικανίδα πιάστηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και αυτό συνεπάγεται ότι θα της αφαιρεθούν όλες οι ζώνες, δηλαδή τις τέσσερις που πήρε στον αγώνα με την Ελληνίδα πυγμάχο (WBA, WBC, IBF, WBO). Δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις, όπως είπε ο Αμερικανός μάνατζερ, πάντως αναμένονται. 

Αυτό σημαίνει ότι η Λιναρδάτου, η οποία επέστρεψε ύστερα από τρία χρόνια αποχής, λόγω COVID και εγκυμοσύνης, στο υψηλότερο επίπεδο, όντας παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν τη διακοπή, θα γίνει ξανά διεκδικήτρια στην κατηγορία φτερού και για τις τέσσερις ζώνες και ο προπονητής της, Μανώλης Λαβδάκης, θα εκπονήσει πλάνο για έναν αγώνα, που θα της δώσει την ευκαιρία να γίνει ξανά, μετά τις 8 Φεβρουαρίου του 2020, παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιναρδάτου επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Μικαέλα Μέγερ τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα για τον τίτλο της WBC Interim στο Λονδίνο, ωστόσο οι Άγγλοι ανακάλυψαν ένα εμφύτευμα που έβαλε στα μάτια το… 2016 και απαγόρευσαν τη συμμετοχή της.

Όσο για την Μπαουμγκάρντνερ, θα τιμωρηθεί με παύση ενός χρόνου από κάθε δραστηριότητα, ενώ η αντίπαλός της έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά απέναντί της, αφού η χρήση απαγορευμένων ουσιών στην πυγμαχία θεωρείται ποινικό αδίκημα στις ΗΠΑ.