Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον Πειραιά μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις, το Super Cup της UEFA. Ο Πειραιάς τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τις εικόνες από την πόλη μας να ταξιδεύουν μέσω των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων σε όλο τον κόσμο.

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο επίσημο δείπνο της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αντάλλαξε δώρα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, καλωσόρισαν τους επίσημους προσκεκλημένους, αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και τις διοικήσεις των δύο ομάδων του τελικού, Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη.

Η γιορτή μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο κέντρο του Πειραιά. Με τον κόσμο να συρρέει και να περιμένει στην «ουρά» για να φωτογραφηθεί με τα τρία κορυφαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά τρόπαια, με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τις δεκάδες δράσεις στο Fan Festival στην Πλατεία Κοραή, με τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους από την Αγγλία και την Ισπανία που ήρθαν στην πόλη για τον αγώνα, αλλά και με την ομάδα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 που συμμετείχε και τις δύο ημέρες στις δράσεις, δίνοντας χαρά και χαμόγελα στα παιδιά, αλλά και στους μεγαλύτερους.

Επιστέγασμα του τριημέρου ήταν ο μεγάλος τελικός μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης στο κατάμεστο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με την αγγλική ομάδα να κατακτά το τρόπαιο, σε μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε ο σημαντικός αυτός τελικός που διαφήμισε τον Πειραιά, την Αθήνα, τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Μια πραγματικά μεγάλη αθλητική διοργάνωση, μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή για την πόλη μας ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, γεμίζοντάς μας όλους με ικανοποίηση. Για τρεις ημέρες ο Πειραιάς γέμισε χρώματα, λάμψη, χαμόγελα και αισιοδοξία. Επιστέγασμα αυτού του τριημέρου ήταν η καταπληκτική ποδοσφαιρική βραδιά στο Γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη διοργάνωση, στην UEFA, στους ανθρώπους του «Γ. Καραϊσκάκης», στον Ολυμπιακό και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη που με την οργανωτική τους εμπειρία και την άρτια φιλοξενία συνέβαλαν ώστε όλα να κυλήσουν άριστα, καθώς και στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για αυτή τη διοργάνωση. Ήταν μια μεγάλη διαφήμιση για την πόλη μας, η οποία ενίσχυσε την προβολή και την εξωστρέφεια που οφείλει να έχει ο Πειραιάς.

Θερμά συγχαρητήρια στη Manchester City για την κατάκτηση του τροπαίου και φυσικά στους χιλιάδες φιλάθλους, για την άψογη συμπεριφορά, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, μέσα σε μία όμορφη, γιορτινή ατμόσφαιρα στις κερκίδες!».