Ο Ολυμπιακός μετά την πρόκρισή του επί της Γκενκ έγινε η τέταρτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά από τους ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά σειρά. Ας δούμε το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων στα προκριματικά Champions, Europa και Conference League.

Αξίζει να τονιστεί πως η Ελλάδα στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έχει τρεις εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης ό,τι και αν συμβεί στα επόμενα ματς, με τον ΠΑΟ να έχει εξασφαλισμένους τους ομίλους του Europa League, ΑΕΚ και Ολυμπιακό αυτούς του Conference League και μόνο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποκλείσει την Χαρτς για να βρεθεί στους ομίλους του Conference League.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την κόντρα του με την Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία για τα playoffs του Europa League με το πρώτο ματς να γίνεται στο Γ. Καραϊσκάκης στις 24/8 και η ρεβάνς στη Σερβία στις 31/8. Αν οι ερυθρόλευκοι αποκλείσουν τους Σέρβους πηγαίνουν στους Ομίλους του Europa, ενώ αν αποκλειστούν στου Conference League.

Η ΑΕΚ αύριο (19/8 και ώρα 21:45) δίνει τη ρεβάνς του υπέρ της 2-1 στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό στην Αγία Σοφία. Αν προκριθεί θα αγωνιστεί κόντρα στην Αντβέρπ για τα playoffs του Champions League με το πρώτο ματς στο Βέλγιο (22/8 και ώρα 22:00) και τη ρεβάνς στη Ν. Φιλαδέλφεια (30/8 και ώρα 22:00).

Αν αποκλειστεί η Ένωση από τους Κροάτες τότε θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League κόντρα στην Σπάρτα Πράγας με τα ματς να είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31/8. Όπως και ο Ολυμπιακός προκριθεί πηγαίνει στους Ομίλους του Europa, ενώ αν αποκλειστεί στου Conference League.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμα εμπόδιο μπροστά του για να περάσει στους Ομίλους του Champions League. Η Μπράγκα τον περιμένει στην Πορτογαλία για το πρώτο ματς των playoffs στις 23/8 και ώρα 22:00, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στο ΟΑΚΑ μια εβδομάδα αργότερα στις 29/8 και ώρα 22:00.

Τέλος ο ΠΑΟΚ πρέπει στα playoffs του Conference League να καταφέρει να αποκλείσει την Χαρτς από την Σκωτία για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του. Το πρώτο ματς θα γίνει εκτός έδρας στις 24 Αυγούστου με την ρεβάνς της Τούμπας να είναι προγραμματισμένη για τις 31 του ίδιου μήνα.