Η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα ενόψει του παιχνιδιού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφεια το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:45. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν 2-1 στο «Μαξιμίρ» την περασμένη Τρίτη 15 Αυγούστου και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στα play-offs του Champions League, εκεί που περιμένει η βελγική Αντβέρπ. 

Στο παιχνίδι, βεβαίως, ενυπάρχει επιπρόσθετη ένταση, αφού γίνεται υπό το μαύρο πέπλο της δολοφονίας του 29χρονου την προηγούμενη Δευτέρα 7 Αυγούστου σε επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη διακοπή του. 

Ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ίγκορ Μπίστσαν, μίλησε για διάφορα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι της Αθήνας: 

«Όλα είναι ξεκάθαρα, μας περιμένει μια πολύ δύσκολη πρόκληση, ένα δύσκολο έργο. Πρέπει να νικήσουμε, θέλουμε να νικήσουμε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, θα ριχτούμε στη μάχη, θα δώσουμε τα μέγιστα και πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετό να κερδίσουμε και να περάσουμε.

Έπαιξα σε διαφορετικό γήπεδο, δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να συγκρίνω. Ξέρω τι είναι ένα τέτοιο γήπεδο και πώς είναι η ατμόσφαιρα σε τέτοια παιχνίδια, είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι κόλαση και ότι θα είναι πολύ καυτή ατμόσφαιρα, αλλά ας προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτό το ηφαίστειο με τα χέρια ψηλά».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του είπε:
«Θα δούμε την κατάσταση. Δεν προπονήθηκαν όλοι μετά το παιχνίδι. Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού, θα το αποφασίσουμε, θα δούμε ποιους έχουμε στη διάθεσή μας».

Συνέχισε μιλώντας για το παιχνίδι που περιμένει:
«Ήμουν λίγο έκπληκτος που δεν μου έγινε καμία ερώτηση για την ΑΕΚ πριν από το πρώτο παιχνίδι, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο τι είδους ομάδα είναι. Κάποιοι που έπαιξαν είπαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Βγήκαν πιο δυνατοί στο δεύτερο ημίχρονο. Το πού βρίσκεται η αλήθεια στην ισορροπία δυνάμεων είναι δύσκολο να κριθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας για να πετύχουμε αυτό για το οποίο πηγαίνουμε εκεί. Η αντίπαλος είναι σκληρή, έμπειρη, επιθετική, δεν είναι αδρανής και ασταθής, αυτό θα απαιτήσει υψηλό επίπεδο από εμάς».

Σημείωσε ότι ο Μάρτιν Μπατούρινα, ο οποίος δεν ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα, «δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, έχει κάποια ίωση, πυρετό, προπονείται λίγο και θα δούμε. Ελπίζω ότι ο Μίσιτς και ο Σπίκιτς θα είναι έτοιμοι, θα δούμε πώς είναι μόνο στην προπόνηση»

Περιμένει μέσα και έξω από το γήπεδο «την ίδια αντιμετώπιση που είχαν και εκείνοι εδώ. Δεν υπήρχαν προβλήματα, ένιωθαν ασφάλεια, το περιμένω αυτό στην Αθήνα», ενώ μιλώντας για την παρουσία των ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, τόνισε: «Το πρωτάθλημά μας είναι σε ανάπτυξη, το πρωτάθλημά τους είναι ανταγωνιστικό, επενδύουν πολύ, έχουν έμπειρους παίκτες. Είναι συγκεντρωμένοι στο αποτέλεσμα γιατί ο ανταγωνισμός τους αναγκάζει να το κάνουν, δεν γίνονται πολλοί πειραματισμοί, μπαίνουν καλοί παίκτες, είναι σχεδόν όλοι διεθνείς. Δεν είναι τυχαίο. Γήπεδα φτιάχνονται, οι φίλαθλοι θέλουν ποιότητα και αποτελέσματα…».

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στην πτώση της Ντιναμό στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα:
«Το αναλύσαμε, κάθε ομάδα πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο, γι’ αυτό γίνονται αλλαγές. Επιβλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αν ήταν θέμα πτώσης της φυσικής κατάστασης, θα γινόταν από το 60ό ή το 70ό λεπτό, αλλά ξεκίνησαν πολύ γρήγορα από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στα προηγούμενα ματς δεν ένιωσα πτώση, εκτός από το πρώτο ματς με τη Χάιντουκ στο Super Cup. Η φυσική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα».