Ο αθλητής Αχιλλέας Χρυσίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Αμμάν της Ιορδανίας. Ο Κατερινιώτης πρωταθλητής πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και σήκωσε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά.

Πραγματοποιώντας ένα τέλειο αγώνα στον «μικρό» τελικό των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής επικράτησε 5-0 του Αλεξάντρ Μελέχοφ από τη Ρωσία!

Ο τεράστιος Χρυσίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του και απέδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του, καθώς πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ανερχόμενους παλαιστές του πλανήτη.

Να θυμίσουμε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιορδανίας ο Χρυσίδης ξεκίνησε την πορεία του επικρατώντας με σκορ 7-3 του Έρικ Πανκ από την Εσθονία.

Στα προημιτελικά νίκησε με 6-4 τον Έιντεν Ικάικα Χάμαρ Ατάο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Κινέζο Γουενχάο Τζιανγκ.

Μήνυμα Βρούτση για τον Έλληνα αθλητή

«Το μέλλον του ελληνικού Αθλητισμού προδιαγράφεται λαμπρό και οι διεθνείς επιτυχίες στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες διαδέχονται η μία την άλλη! Συγχαρητήρια στον νεαρό παλαιστή μας Αχιλλέα Χρυσίδη για το χάλκινο μετάλλιο στα 130κ. Ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών» έγραψε ο Γιάννης Βρούτσης.