Μετά τον Παναθηναϊκό, εκτός συνέχειας του Champions League έμεινε και η ΑΕΚ, που ηττήθηκε με 2-1 στην OPAP Arena από την Άντβερπ.

Σε ένα “ανοιχτό” ματς στην OPAP Arena, η Αντβέρπ προηγήθηκε με τον Κερκ στο 74′, αλλά η ΑΕΚ “απάντησε” με τον Αραούχο στο 90′ και “πίεσε” για την ανατροπή. Οι Βέλγοι ήταν όμως αυτοί που βρήκαν ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και με τον Μπαλίκουισα πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στο Europa League θα συνεχίσει πλέον η Ένωση, από τη φάση των ομίλων.

Το ματς

Η Αντβέρπ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα και μπήκε πολύ επιθετικά στο ματς, δημιουργώντας και μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μούγια έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε προς την εστία, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά, προστατεύοντας την εστία του.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες για γκολ. Στο 17′ λοιπόν, ο Χατζησαφί έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Πόνσε είχε την ευκαιρία να κάνει νέα τελική με το κεφάλι, μετά τη λανθασμένη έξοδο του Μπουτέ, αλλά παρά το εξαιρετικό του άλμα, δεν κατάφερε να σκοράρει σε μία δύσκολη πάντως προσπάθεια.

Η καλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 25′, με τον Πόνσε και πάλι να βρίσκεται σε θέση βολής, αυτή τη φορά μετά από κλέψιμο ψηλά στην άμυνα της Αντβέρπ, αλλά παρά το καλό δυνατό του σουτ, ο Μπουτέ έπεσε και απέκρουσε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς είχαν επίσης κάποια σουτ υπό καλές προϋποθέσεις από μακριά, αλλά δεν μπόρεσαν να “απειλήσουν” ουσιαστικά τον τερματοφύλακα των Βέλγων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σκορ στο πρώτο ημίχρονο. ΑΕΚ και Αντβέρπ πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, το οποίο και ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων, μετά τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ χρειαζόταν έτσι τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά η Αντβέρπ ήταν αυτή που επέβαλε το ρυθμό της στο ματς, μην επιτρέποντας στην ομάδα του Αλμέιδα να “απειλήσει” ουσιαστικά την εστία της.

Οι Βέλγοι ήταν μάλιστα πιο επικίνδυνοι στις δικές τους επιθέσεις και στον κενό χώρο, με τον Μούγια να χάνει την ευκαιρία της χρονιάς στο 61′. Από ασίστ… ενάμισι γκολ του Μπαλικουϊσά, ο συμπαίκτης του δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, από το μισό μέτρο, με την ΑΕΚ να γλιτώνει με απίθανο τρόπο ένα γκολ.


Το γεγονός δεν άλλαξε όμως τα δεδομένα του αγώνα, αφού η Αντβέρπ ήταν αυτή που βρήκε τελικά πρώτη, το δρόμο προς τα δίχτυα. O Μπαλικουϊσά ξέφυγε αυτή τη φορά από αριστερά, μετά από πλάγιο στην πλάτη του Ρότα και το γύρισμά του αξιοποίησε ο Κερκ για να πλασάρει από κοντά και να νικήσει τον Στάνκοβιτς για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ των Βέλγων “πάγωσε” την OPAP Arena, αλλά και την ομάδα του Αλμέιδα, η οποία χρειαζόταν πλέον δύο γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Παρόλα αυτά, οι αλλαγές του προπονητή της ΑΕΚ έφεραν νέα δυναμική στην ομάδα και ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε “φωτιά” στην εξέδρα.

Στο 90ο λεπτό του αγώνα, ο Αργεντινός “κατέβασε” υπέροχα τη σέντρα του Ελίασον από δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Eνώ η ΑΕΚ πίεζε για το 2-1, που θα έστελνε το ματς στην παράταση, η Άντβερπ, σε μια αντεπίθεση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσων, πέτυχε το 1-2 με τον Μπαλικβίσα και έδωσε τέλος στα όνειρα των παικτών και των φίλων της «Ένωσης».

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80΄Πισάρο), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Τσούμπερ (70′ Αραούχο), Πόνσε

Αντβέρπ:
Μπιτέ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ (65′ λ.τ. Φαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Βάινς, Εκέλενκαμπ (66′ Κερκ), Κεϊτά, Φερμίρεν, Μούγια, Μπαλικουισά (95′ Οντρέικα), Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ)