O παππούς Μίλτος, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, μίλησε για την ασθένειά του και τη μάχη που δίνει στη Γερμανία, στην οποία είναι μετανάστης από τα 22 χρόνια του.

Ο παππούς Μίλτος αναφέρθηκε και στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπουν να ακολουθεί τον εγγονό του στις αποστολές του.

«Ο Γιώργος, ο γιος μου, με πήγε ξάπλα με το αμάξι στη Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από χίλια χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου» είπε. Και υπογράμμισε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω».

Σε άλλο σημείο, ο παππούς του Έλληνα πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος είπε: «Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται, στην Κολομβία, του είχα δώσει μια συμβουλή: “Να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί. Τώρα, στη Βουδαπέστη, του είπα: “Παλικάρι μου, με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε: “Συγγνώμη, παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα δέκα χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα δέκα χρόνια!».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Μια μέρα στα Γρεβενά καθίσαμε να φάμε σε μια ταβέρνα, αλλά ο Μίλτος ήταν πάνω στα δέντρα! Τον ακολουθούσε και η αδελφή του και μας λέει ένας από δίπλα “εσείς δεν κάνατε παιδιά. Κατσίκια κάνατε”»! Όσο για το σε ποιον μοιάζει ο Μίλτος και από πού πήρε το ταλέντο του, λέει με περηφάνια: «Εγώ ήμουν πολύ αλτικός. Παρότι ήμουν κοντός, πήδαγα και ακουμπούσε το δεξί μου πόδι το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime