Μόνο Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Ερυθρός Αστέρας! Σε όλη την Ευρώπη, ελάχιστοι είναι οι πολυαθλητικοί σύλλογοι που μπορούν να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο, ενώ η σεζόν ξεκίνησε με μια ακόμη κούπα για τους ερυθρόλευκους που κατέκτησαν το Super Cup στο χάντμπολ φτάνοντας έτσι τους 303 τίτλους στα 5 βασικά ομαδικά αθλήματα.

Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και ο Ερυθρός Αστέρας είναι οι μοναδικές στην Ευρώπη που φέτος έχουν τρεις ανδρικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ/Ευρωλίγκα σε τρία διαφορετικά αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Πόλο, Βόλεϊ/Χάντμπολ) από τους πέντε κορυφαίους ομαδικούς αθλητικούς χώρους.

Συγκεκριμένα:

- Ο Ολυμπιακός, μαζί με Καταλανούς και Σέρβους, θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ.

- Η Μπαρτσελόνα και η «Ζβέζντα» θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου, καθώς έχουν προκριθεί στη φάση των ομίλων που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου.

- Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ ανδρών, ως πρωταθλητής Ελλάδας.

- Οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με την ομάδα του Βελιγραδίου θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο.

Άλλοι σπουδαίοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν μόνο δυο συμμετοχές στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις. Η Μπάγερν μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν ομάδες στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στο Τσάμπιονς Λιγκ και την Ευρωλίγκα, αντίστοιχα. Επίσης, η Παρτιζάν Βελιγραδίου αγωνίζεται σε μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ η Μπενφίκα στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ. Η Πόρτο, από την πλευρά της, συμμετέχει στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ. Τέλος, η Παρί ΣΖ συμμετέχει στο ποδόσφαιρο και το χάντμπολ.

Η πρόκληση να διατηρείς τέτοιο υψηλό επίπεδο σε τόσα τμήματα απαιτεί όχι μόνο οικονομική υποστήριξη, αλλά και πάθος, οργάνωση και σκληρή δουλειά. Ωστόσο, η αναγνώριση από το κοινό και τους οπαδούς ανταμείβει κάθε προσπάθεια με τον Ολυμπιακό κάθε χρόνο να προσθέτει και μία χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία του.