Άνετο και πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα είχε η Μαρία Σάκκαρη στο 1000αρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Στορμ Χάντερ στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε την Αυστραλή (Νο 157 στην παγκόσμια κατάταξη) σε 79 λεπτά με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά στο Μεξικό, επιστρέφοντας παράλληλα στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Επόμενος αντίπαλος η Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι, που με τη σειρά της κέρδισε την Ισπανίδα Κριστίνα Μπούκσα με 6-1, 6-2 σε 69 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Σάκκαρη είχε φτάσει μέχρι την καταληκτική αναμέτρηση του τουρνουά, αποκλείοντας με τη σειρά τις Κόστιουκ, Κόλινς, Κουντερμέτοβα και Μπόσκοβα. Ωστόσο ηττήθηκε στον τελικό από την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η 28χρονη τενίστρια φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη και χαρούμενη μετά την αναμέτρηση της. Σε δηλώσεις της μετά το τέλος του ματς αναφέρθηκε στο πόσο την ικανοποιεί να παίζει στο Μεξικό, το οποίο και χαρακτήρισε δεύτερο της σπίτι.

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο μέρος, ώστε να έρθω και να ξεπεράσω τους φόβους και τις αμφιβολίες μου. Πριν το ματς ήμουν ενθουσιασμένη για την επιστροφή μου στα court. Νιώθω σα να παίζω σε τουρνουά της χώρας μου. Μακάρι να είχαμε τουρνουά στην πατρίδα μου.

Ίσως να μπορώ να πάρω υπηκοότητα, να είμαι και Ελληνίδα και Μεξικανή. Το ότι έρχομαι εδώ κάθε χρόνο και το ζω αυτό είναι απίστευτο και συγκλονιστικό».