Θρήνος στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αγγλίας από τον θάνατο της Μάντι Κιούζακ που αγωνιζόταν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η ποδοσφαιρίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Η Κιούζακ, που ήταν υπαρχηγός στην ομάδα, είχε μόλις ξεκινήσει την έκτη σεζόν της με τις «λεπίδες». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της 27χρονης.

Η δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει: «Η Sheffield United Football Club είναι συντετριμμένη που αναφέρει τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της Μάντι Κιούζακ.

Η Μάντι, παίκτρια της γυναικείας ομάδας από το 2019 και στέλεχος μάρκετινγκ, πέθανε την Τετάρτη. Επιπλέον, ήταν μια πολύτιμη συνάδελφος στα γραφεία στο Bramall Lane».

Η Κιούζακ εντάχθηκε στη Σέφιλντ στα μισά της πρώτης τους σεζόν στη δεύτερη κατηγορία γυναικών τον Ιανουάριο του 2019 και την περασμένη σεζόν έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε τις 100 εμφανίσεις για τον σύλλογο.

Η Κιούζακ είχε επίσης μια θητεία στην Μπέρμιγχαμ Σίτι κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Ο σύλλογος ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο σύλλογος με θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο της πρώην παίκτριας Maddy Cusack. Όλες μας οι σκέψεις είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Maddy σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Η αρχηγός γυναικών της Αγγλίας, Λία Γουίλιαμσον, ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στη σταρ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

«Στέλνω όλη μου την αγάπη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της Maddy αυτή τη φοβερή στιγμή», έγραψε η Γουίλιαμσον στο Twitter.