Ξεκάθαρος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Super League. Ο ισχυρός άντρας του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεκαθάρισε πως είτε άπαντες θα σταθούν στο ύψος της περίστασης με θέα στον νέο αρχιδιαιτητή, είτε η Λίγκα δεν θα ορίσει τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής, αμέσως μετά τη διακοπή που μόλις ξεκίνησε στο πρωτάθλημα.

Με δύο λόγια; Άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Άμεσο αίτημα προς την UEFA προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να στείλει μια λίστα με υποψήφιους αρχιδιαιτητές. Άμεση επιλογή του εκλεκτού όχι μόνο από την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου που ως γνωστόν εκείνη επέλεξε πραξικοπηματικά τον Στιβ Μπένετ (με τα γνωστά αποτελέσματα) κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία της Super League. Και κυρίως: Τέλος σε αυτό το «φιάσκο» με τον Σταύρο Μάνταλο μια σαν αντιπρόεδρο και μια σαν αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ να κάνει τους ορισμούς των διαιτητών ενώ η ολιστική μελέτη απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε εμπλοκή Έλληνα αξιωματούχου με τη διαιτησία. Αλλιώς; Χειρόφρενο.

 «Πρέπει άμεσα να συγκληθεί η ΕΕΠ και να οριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΚΕΔ. Άμεσα να ζητηθούν από την UEFA/FIFA ονόματα 3 υποψηφίων αρχιδιαιτητών με πλήρη βιογραφικά, που δεν θα έχουν καμμιά σχέση με την Ελλάδα και να αποφασίσουμε ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει αρχιδιαιτητής και θα πλαισιώνεται με άλλα δυο μέλη επίσης ξένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Μάνταλοι, Λαμπαδαρίου και τα λοιπά σαπρόφυτα δεν πρέπει να έχουν καμμιά σχέση με το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ποτέ ξανά και για κανένα λόγο.  Πρέπει να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους ότι στα παιχνίδια του Big 4 και των 4 με τον Άρη θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές ελίτ, διαιτητές πρώτης κατηγορίας ή δεύτερης από προηγμένα πρωταθλήματα, των 15 πρώτων χωρών του Ranking της UEFA. Αν αυτά δεν αλλάξουν άμεσα και δεν αποφασιστούν με την ευκαιρία της διακοπής, δεν πρόκειται να οριστούν από την Λίγκα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος που ακολουθούν. Άλλη αγωνιστική με Μάνταλους δεν μπορεί να παιχτεί».

Ήταν οι καθαρές κουβέντες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και από εδώ πλέον θα φανούν οι προθέσεις όλων αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος.

 Πηγή: to10.gr