Ο Νίκος Αναστόπουλος κρατά το «χάλκινο παπούτσι» στα χέρια του εδώ και 40χρόνια. Διακρίθηκε ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης και πολλά από τα γκολ του έμειναν στην ιστορία. Στην ιστορία του Ολυμπιακού πάντως την σεζόν 1982-1983 έχουν καταγραφεί 29 γκολ από τον Νίκο Αναστόπουλο.


Τότε ο Νίκος Αναστόπουλος με 29 γκολ στο πρωτάθλημα της σεζόν 1982-83 ήταν 3ος σκόρερ στην Ευρώπη και μετά από 40 χρόνια παρουσίασε την Τρίτη (3/10) στην μπουτίκ του Ολυμπιακού τις επετειακές φανέλες από εκείνη την εποχή και τιμήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εκεί για τον τιμήσουν ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ Μιχάλης Κουντούρης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού  Γιώργος Μπαρτζώκας, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket 87 Νίκος Φιλίππου, ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του Ολυμπιακού και παλιός αρχηγός τυ Κούλης Καραταϊδης.


Επίσης ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης αλλά και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: Ανδρέας Μπονόβας, Θανάσης Αγγελής, Παναγιώτης Κελεσίδης, Πέτρος Καραβίτης, o Γιάννης Γκαϊτατζής, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Γιώργος Κοκολάκης, Αντώνης Γλύκας.

Στην ομιλία του και στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εμφανίσεών του, ο Αναστόπουλος, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των συμπαικτών του για να καταφέρει αυτό το ξεχωριστό επίτευγμα. Μάλιστα έκανε πλάκα λέγοντας πως... έψηνε τον Κοκολάκη για να του δίνει τη μπάλα.