Νύχτα των «διπλών» ήταν αυτή της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου, για το Champions League, αφού σε πέντε παιχνίδια για το πρώτο μέρος της δεύτερης αγωνιστικής νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. 

Την πιο σημαντική νίκη, που οι παίκτες του Οκάν Μπουρούκ πανηγύρισαν με τους οπαδούς τους, πέτυχε η Γαλατάσαραϊ, η οποία νίκησε 3-2 το καχέκτυπο της άλλοτε σπουδαίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Χωρίς τον Λισάντρο Μαρτίνες στο κέντρο μιας ούτως ή άλλως ελαττωματικής άμυνας και με τον Βίκτορ Λίντελοφ δίπλα στον Ράφαελ Βαράν, η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε δις της τουρκικής ομάδας, αλλά στο 77' έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κασεμίρου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια κόντρα της τουρκικής ομάδας στο τρανζίσιον, ο Μάουρο Ικάρντι βρέθηκε τετ α τετ με τον Αντρέ Ονάνα και πέτυχε ό,τι δεν έκανε με πέναλτι στο 78', δηλαδή να χαρίσει τη νίκη στη Γαλατά. 



Το ίδιο σκορ ήρθε ακόμα σε δύο παιχνίδια, και μάλιστα για τον ίδιο όμιλο. Σε ματς νωρίς, η Μπράγκα πέρασε από το Βερολίνο νικώντας 3-2 την Ουνιόν με το γκολ του Αντρέ Κάστρο από την ασίστ του Μπρούμα στο 90+4'. Στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», για το άλλο ματς του τρίτου ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Νάπολι. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είχε μία ασίστ, στον Βινίσιους τζούνιορ που πλάσαρε για το 1-1 στο 27', και ένα γκολ στο 34'. Η Νάπολι προηγήθηκε με τον Όστιγκαρντ στο 19' και ισοφάρισε με πέναλτι του Πιότρ Ζιελίνσκι στο 54', παρ' όλα αυτά προδόθηκε από ένα ράμα ατυχίας και ικανότητας: το σουτ του Φεντερίκο Βαλβέρδε στο 78' ήταν εκπληκτικό, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, προσέκρουσε στην πλάτη του τερματοφύλακα Άλεξ Μερέτ και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων. 





Η Ρεάλ έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι πρώτη, ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει στον πρώτο όμιλο με την Μπάγερν Μονάχου, η οποία πέρασε από την Κοπεγχάγη, νικώντας με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λεράγκερ στο 56', αλλά ο Μουσιάλα ισοφάρισε στο 67' και ο θρυλικός Τόμας Μίλερ, αλλαγή στο ματς, έδωσε την ασίστ στον Τελ για το γκολ της νίκης στο 83'. Χρειάστηκε, όμως, να κάνει μια φανταστική απόκρουση ο Ούλραϊχ για να κρατήσουν τη νίκη οι Βαυαροί.







Στο δεύτερο όμιλο επίσης υπήρξε έκπληξη με τη Λανς να νικά 2-1 την Άρσεναλ σε επεισοδιακό παιχνίδι. Οι Γάλλοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 από το γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 14' με τους Τόμασον και Βάχι στο 25' και 69' αντιστοίχως. Θρίλερ, όμως, διημείφθη στο άλλο ματς του ομίλου, όπου μπήκαν τρία γκολ στα τελευταία 10 λεπτά: η Σεβίλλη προηγείτο της γηπεδούχου Αϊντχόφεν 1-0 από το 68' με τον Γκούντελι, η PSV ισοφάρισε με το πέναλτι του Λούουκ ντε Γιονγκ στο 86' μόνο για να δεχθεί γκολ αμέσως μετά, από τον Εν Νεσίρι. Λίγο πριν εκπνεύσει η παρτίδα, όμως, στο 90+5', ο Τέζε ισοφάρισε για την Αϊντχόφεν. 







Τέλος, για τον τέταρτο όμιλο, η Σοσιεδάδ πέρασε από το Σάλτσμπουργκ νικώντας 2-0 με τα γκολ των Ογιαρθάμπαλ (7') και Μέντες (27'), ενώ η Ίντερ νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με το τέρμα του Τουράμ στο 62'. 



Το πανόραμα του Champions League (2η αγωνιστική)

Α’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γαλατάσαραϊ 2-3, Κοπεγχάγη-Μπάγερν Μονάχου 1-2

Η 1η αγωνιστική: Γαλατάσαραϊ-Κοπεγχάγη 2-2, Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3.

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)

Μπάγερν Μονάχου 6 (6-4), Γαλατάσαραϊ 4 (5-4), Κοπεγχάγη 1 (3-4), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 (5-7).





Β’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Λανς-Άρσεναλ 2-1, Αϊντχόφεν-Σεβίλλη 2-2

Η 1η αγωνιστική: Άρσεναλ-Αϊντχόφεν 4-0, Σεβίλλη-Λανς 1-1.

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)

Λανς 4 (3-2 Άρσεναλ 3 (5-2), ), Σεβίλλη 2 (3-3), Αϊντχόφεν 1 (2-6).







Γ’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Ουνιόν Βερολίνου-Μπράγκα 2-3, Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3.

Η 1η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνιόν Βερολίνου 1-0, Μπράγκα-Νάπολι 1-2.

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)

Ρεάλ Μαδρίτης 6 (4-2), Νάπολι 3 (4-4), Μπράγκα 3 (4-4), Ουνιόν Βερολίνου 0 (2-4).





Δ’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Σάλτσμπουργκ-Σοσιεδάδ 0-2, Ίντερ-Μπενφίκα 1-0

Η 1η αγωνιστική: Μπενφίκα-Σάλτσμπουργκ 0-2, Σοσιεδάδ-Ίντερ 1-1. 

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)

Σοσιεδάδ 4 (3-1), Ίντερ 4 (2-1), Σάλτσμπουργκ 3 (2-2), Μπενφίκα 0 (0-3).





Το πρόγραμμα

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ε’ όμιλος

19:45 Ατλέτικο Μαδρίτης-Φέγενορντ, 22:00 Σέλτικ-Λάτσιο.

ΣΤ’ όμιλος (22:00)

Ντόρτμουντ-Μίλαν, Νιούκαστλ-Παρί Σεν Ζερμέν.

Ζ’ όμιλος (22:00)

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι, Ερυθρός Αστέρας-Γιουνγκ Μπόις.

Η’ όμιλος

19:45 Αμβέρσα-Σαχτάρ Ντόνετσκ, 22:00 Πόρτο-Μπαρτσελόνα.