Ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε την εντός έδρας νίκη του με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ με το βαθμό που πήρε στη Χάιφα από τη Μακάμπι, το 0-0 για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Europa League.

Οι «πράσινοι», σαν τενίστας που κρατά το σερβίς του μετά το μπρέικ του στον αντίπαλο, μπόρεσαν και αντεπεξήλθαν της πίεσης που τους έβαλαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά θετική παράδοση απέναντι στις ελληνικές ομάδες.











Europa League: Ο Παναθηναϊκός είχε εκπληκτικό Μπρινιόλι

Το παιχνίδι δεν ήταν πολυδαίδαλο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είχε δοκάρι στο 17’ με τον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπέφερε. Ο Παναθηναϊκός είχε σε εκπληκτική κατάσταση τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος είναι ο ήρωάς του στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία του, καθώς έσωσε όλες τις πιθανές καταστάσεις που δημιουργούσαν οι Μακκαβαίοι προς την εστία του. Ο Ιταλός πορτιέρε πήρε… εργολαβία τις επιθέσεις των γηπεδούχων, που στο σύνολό τους ήταν καλύτεροι και από το 14’, με το σουτ του Νταβίντ, ως και το 90’ έκανε τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις, που κράτησαν όρθια την ομάδα του και της δίνουν την πρωτιά στον όμιλο.

Η Βιγιαρεάλ νίκησε 1-0 τη Ρεν, ως εκ τούτου οι δύο ομάδες έφτασαν τους τρεις βαθμούς με τον Παναθηναϊκό να έχει 4. Το επόμενο παιχνίδι, σε τρεις εβδομάδες (26 Οκτωβρίου), με τη Ρεν, κατά πάσα πιθανότητα στη Λεωφόρο, θα κρίνει πολλά για την πρόκρισή του στα διπλά παιχνίδια της διοργάνωσης, αν και ο Παναθηναϊκός έχει και ένα αμυδρό, ήδη, προβάδισμα για την τρίτη θέση, αφού, βεβαίως, έχει τη Μακάμπι Χάιφα στην Αθήνα. Φυσικά, αυτές οι προσεγγίσεις είναι μόνο φιλολογικές, καθώς και ο έκτος όμιλος του Europa League βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, όπως άλλωστε και όλοι οι όμιλοι στο Europa League. 









Το πανόραμα του 6ου ομίλου

Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική)
Μακάμπι Χάιφα-Παναθηναϊκός 0-0, Βιγιαρεάλ-Ρεν 1-0


Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)
Παναθηναϊκός 4 (2-0), Βιγιαρεάλ 3 (1-2), Ρεν 3 (3-1), Μακάμπι Χάιφα 1 (0-3).

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (22:00)
Παναθηναϊκός-Ρεν, Βιγιαρεάλ Μακάμπι Χάιφα.