Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Conference League, νικώντας στην Τούμπα 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Αυτό συνέβη με γκολ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στις καθυστερήσεις, ενώ σκόραρε ξανά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Ο ασταμάτητος πρώτος το λίθο βαλέτω πρέπει να διάβασαν στα θρησκευτικά βιβλία οι Κώστας Κουλιεράκης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, οι οποίοι δεν μπέρδεψαν μόνο το «αναμάρτητος» με το «ασταμάτητος» αλλά και το λίθο με την μπάλα.

Οι δυο τους κάνουν εκπληκτική χρονιά. Ο Σέρβος επιθετικός μέσος, δεξιός χαφ του ΠΑΟΚ, με το γκολ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα στο 28’, έφτασε τα οκτώ σε 15 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, αλλά μοιάζει να έχει βάλει πολύ περισσότερα. ο Έλληνας αμυντικός, που δεν είναι ακόμη 20άρης, σκοράρει κατά ριπάς το φθινόπωρο, αφού μετά την Ελσίνκι και το 3-2 στη Φινλανδία, πέτυχε γκολ απέναντι στον Βόλο για τη Super League και το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σημείωσε το πιο σημαντικό τέρμα της καριέρας του, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τη γερμανική ομάδα για τον όγδοο όμιλο του Conference League.





ΠΑΟΚ στο Conference League: Εξιλεώθηκε ο Κουλιεράκης για το λάθος του


Ο Κουλιεράκης, μάλιστα, βίωσε το συναίσθημα της εξιλέωσης, μια και ήταν εκείνος που έκανε το λάθος το οποίο οδήγησε στην ισοφάριση του Μάρμους στο 68’, 40 αγωνιστικά λεπτά μετά το γκολ του Σέρβου που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.











Οι «ασπρόμαυροι» υπέφεραν από μία ομάδα που έκανε πάνω από τις διπλές τελικές προσπάθειες από τους ίδιους, την ώρα που οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχαν στην εστία άλλες από τα… γκολ που πέτυχαν. Αυτό σημαίνει ότι ο Κέβιν Τραπ δεν πέρασε μια ευχάριστη νύχτα. Είχε προηγηθεί κιόλας το ακυρωθέν γκολ του Σαμάτα, στο 15’. Ο Κοτάρσκι, από την πλευρά του, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε τους Σκίρι και Σαΐμπι να παραβιάσουν την εστία τους. Στο τέλος, μάλιστα, μετά το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Τραπ να αποβάλλεται για λογαριασμό της Άιντραχτ και τον Μεϊτέ για τον ΠΑΟΚ. 





Παρ’ ότι σε πρώιμο σημείο ο όμιλος, αν ο ΠΑΟΚ πάρει τέσσερις βαθμούς στις επόμενες δύο αναμετρήσεις με την Αμπερντίν και η Άιντραχτ κάνει το ίδιο με την Ελσίνκι, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.  

Το πανόραμα του ομίλου


Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική) 
ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1, Αμπερντίν-Ελσίνκι 1-1. 
Η 1η αγωνιστική: Ελσίνκι-ΠΑΟΚ 2-3, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμπερντίν 2-1.  

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)
ΠΑΟΚ 6 (5-3), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3 (3-3), Ελσίνκι 1 (3-4), Αμπερντίν 1 (2-3)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (22:00)
Αμπερντίν-ΠΑΟΚ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ελσίνκι