Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 έγινε ο Ολιβιέ Ζιρού, ένας επιθετικός που χωρίς να αισθάνεται ποτέ ο φίλαθλος κόσμος ότι είναι στο τοπ, έχει παίξει σε ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Μίλαν. Μάλιστα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, που η εθνική Γαλλίας το κατέκτησε, ο Ολιβιέ Ζιρού υπήρξε βασικός και αναντικατάστατος χωρίς να σκοράρει στη διοργάνωση, κάτι που αναδεικνύει και την αξία του. 

Αυτή η πορεία του, λοιπόν, αργά, κιόλας, καθώς στην Άρσεναλ πήγε το 2012, όταν ήταν ήδη 26 ετών, κάνει ό,τι συνέβη το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ακόμα πιο αξιομνημόνευτο. Με τον Μίκε Μαϊνιάν να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις», ο Ολιβιέ Ζιρού φόρεσε τη φανέλα του και υπερασπίστηκε την εστία της Μίλαν, η οποία προηγείτο 1-0 από το 87', με το γκολ του Κρίστιαν Πούλισιτς

Ολιβιέ Ζιρού: Η φανέλα τερματοφύλακα της Μίλαν με το νούμερο 9


Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, με την Τζένοα να έχει δοκάρι στο 90'+9', αλλά τον Ολιβιέ Ζιρού να λέει την τελευταία λέξη του στο... 90'+14', όταν έκανε μια έξοδο πραγματικά ηρωική, κατά την οποία σταμάτησε δις τους ποδοσφαιριστές της ομάδας από τη Γένοβα να σκοράρουν και έδωσε στη Μίλαν το «διπλό» σε αυτό το παιχνίδι για τη Serie A.



Το διαφημιστικό τμήμα των «ροσονέρι» κινήθηκε ταχύτατα και, σε λιγότερες από 48 ώρες, η πράσινη φανέλα του τερματοφύλακα με το νούμερο «9» και το επώνυμο Giroud στην πλάτη βρισκόταν στο εμπόριο. Οι Μιλανέζοι, που η εμφάνιση και κυρίως η αυταπάρνηση του Ολιβιέ Ζιρού ειδικά σε εκείνη τη φάση μίλησαν στην ψυχή τους, αποδείχθηκαν σημαντικοί αγοραστές. Η πρώτη παρτίδα κυριολεκτικά εξαφανίστηκε και πλέον, από το... πουθενά, οι εργάτες για τις φανέλες της Μίλαν απέκτησαν δουλειά, καθώς, κιόλας, έφτιαξαν και μία ειδική εμφάνιση για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.



«Δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου και είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Στην τελευταία φάση όντως έκανα σπουδαία επέμβαση. Είπα στον εαυτό μου "βγες καλύτερα από την εστία". Δεν έχω το ένστικτο του τερματοφύλακα, αλλά έτσι ένιωσα και δικαιώθηκα κι ας απέκτησα ως σουβενίρ ένα μεγάλο γδάρσιμο στο χέρι», είπε από την πλευρά του ο Ζιρού, ο οποίος το πιθανότερο είναι ότι έχει ήδη προμηθευτεί μία από τις συλλεκτικές πράσινες φανέλες τερματοφύλακα με το Νο9 στην πλάτη.