Όχι ακριβώς αδόκητα, μια και έχει ηττηθεί από τον Ουγκό Ουμπέρ στις τέσσερις, πια, από τις πέντε αναμετρήσεις μαζί του, πάντως πολύ πρώιμα σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά ATP1000 της Σαγκάης για τη σειρά Masters.

Ο Έλληνας τενίστας, που έχει χάσει από τον Γάλλο σε δύο τουρνουά ATP1000, στο Παρίσι και το Τορόντο, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ηττήθηκε αυτήν τη φορά 2-1 σετ (4-6, 6-3, 5-7) από τον 25χρονο και αποκλείστηκε στη φάση των «32». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προκριθεί του Χιγικάτα στον πρωτο γύρο. 





Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέταξε τη ρακέτα του όταν έχασε το πρώτο σετ, αλλά ανένηψε στο δεύτερο και με το μπρέικ που πέτυχε μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι σε τρίτο σετ. 







Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ασχολήθηκε και με το να πιάσει μία... πεταλούδα, βρέθηκε πίσω νωρίς, 3-0, αλλά μπόρεσε να κάνει μπρέικ και να φέρει το ματς στα ίσια, 4-4. Εν τέλει, ο Ουμπέρ έκανε μπρέικ στο σερβίς του στο τελευταίο γκέιμ του παιχνιδιού, για το τελικό 7-5








Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν απειλείται η θέση του στους ATP Finals προς το παρόν


Το παιχνίδι τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα για τη Σαγκάη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πρώιμη έξοδο από την πόλη στην Κίνα. Ίσως εξαρτηθεί από τη συνέχεια του τουρνουά αν θα παραμείνει στο νούμερο έξι στην παγκόσμια κατάταξη όταν ανανεωθεί τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, πάντως δεν απειλείται προς το παρόν η θέση του στους ATP Finals, που συμμετέχουν οι οκτώ καλύτεροι τενίστες της χρονιάς και θα γίνουν στο Τορίνο, από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου. 

Και σε αυτά τα rankings, ο 25χρονος τενίστας είναι έκτος, πάνω από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Χόλγκε Ρούνε και Τέιλορ Φριτζ, με ασφαλή διαφορά από τον τελευταίο, που αυτήν τη στιγμή είναι πρώτος επιλαχόντας.