Mία ακόμα σπουδαία διάκριση για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος είναι υπόψηφιος για καλύτερος αθλητής κόσμου στον στίβο για το 2023.

Δεύτερη σερί μεγάλη διάκριση για τον Τεντόγλου

Η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση για τον «Χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου έρχεται δύο μέρες μετά την υποψηφιότητά του για κορυφαίος αθλητής του στίβου στην Ευρώπη. Στη γηραιά ήπειρο ο Έλληνας άλτης έχει να ανταγωνιστεί δύο αθλητές, αντίθετα στον κόσμο έχει να αντιμετωπίσει δέκα αθλητές.

Μάλιστα, στην ψηφοφορία συμμετέχει και ο κόσμος, αρκεί να κάνει αναδημοσίευση στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου την παρακάτω ανάρτηση.

Οι επιτυχίες του Τεντόγλου μέσα στο 2023

Φέτος ήταν ξεκάθαρα η χρονιά του Τεντόγλου και γι' αυτό βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη τον περασμένο Αύγουστο, με το τελευταίο του άλμα σε έναν συναρπαστικό τελικό.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2023, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στο μήκος για τρίτη φορά στην καριέρα του, καθώς μετά τη Γλασκώβη και το Τορούν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην Κωνσταντινούπολη, με άλμα στα 8,30 μ.

«Χρυσός» ήταν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στην Πολωνία, με άλμα στα 8,34 μ.

Τέλος, ήταν πρώτος στα Diamond League του Παρισιού (9/6) και της Ζυρίχης (31/8), ενώ είχε μέσα στο 2023 τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, με το 8,52 στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (8,54 μ. έκανε ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ στον προκριματικό).