Ο Γκέιρ Μπάκε αγαπήθηκε στον πάγκο της Λίλεστρομ, με την οποία έζησε τον προβιβασμό στην Eliteserien της Νορβηγίας και δύο τέταρτες θέσεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά ύστερα από τρία χρόνια αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Βαλερένγκα και να γίνει ο πρώτος προπονητής της. Οι δύο ομάδες δεν φαίνεται ότι έχουν κάποια κόντρα, αφού εδρεύουν σε διαφορετικά μέρη, με τη δεύτερη να είναι ομάδα της πρωτεύουσας, Όσλο, και την πρώτη να έχει πάρει το όνομα της πόλης της, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Βίκεν. Πάντως, ο Μπάκεν συνάντησε εχθρική ατμόσφαιρα στο Λίλεστρομ και ένα πανό που δείχνει έναν κρεμασμένο αργυρώνητο αρουραίο να κρατάει σακούλι με χρήματα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ειδικά για τον πολιτισμό που φέρεται να έχουν οι σκανδιναβικές χώρες. 

Η Λίλεστρομ, εν τω μεταξύ, νίκησε 2-0 και είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Βαλερένγκα, η οποία βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η νικήτρια ομάδα είναι έκτη, αλλά απέχει 12 βαθμούς της τρίτης θέσης στη Νορβηγία

«Τα χρήματα του Τρόιμ (σημ. ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Βαλερένγκα) μπορούν να αγοράσουν μόνο άπιστους αρουραίους», έγραφε το πανό, για να ξεκαθαρίσει και σε ποιον απευθυνόταν.



Νορβηγία: "Δεν νομίζω ότι με περιγράφει το σκίτσο"

Από τη μεριά του ο Μπάκε απάντησε σε ερώτηση που του έγινε με ψυχραιμία. Υπήρξε το πρόσωπο της ποδοσφαιρικής Νορβηγίας την περασμένη άνοιξη, όταν ανέκρουσε πρύμναν για το Όσλο και εκφράστηκε με θετικά λόγια για το... χιούμορ των οπαδών της Βαλερένγκα.

«Σίγουρα υπάρχουν οπαδοί που δεν πιστεύουν ότι η αλλαγή ήταν σωστή και το αποδέχομαι αυτό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να εκφράζουν την αντίθεσή τους με αυτόν τον τρόπο. Δείχνουν ότι έχουν χιούμορ», απάντησε ο Μπάκε και συμπλήρωσε με νόημα μετά το ματς (όπου η ομάδα του έχασε με 2-0): «Δεν νομίζω πάντως ότι μπορεί να με περιγράψει το σκίτσο που είδα».