Ο Τιερί Ανρί ήταν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου, και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τουλούζ για το Europa League ο αρχισκόρερ των αγγλικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά τότε, με ένα γκολ που έβαλε με το δεξιό πόδι του μάλιστα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ τον προσπέρασε. Η Λίβερπουλ νίκησε 5-1 και ο Σαλάχ έφτασε τα 43 γκολ με αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλα με τη Λίβερπουλ, ενώ ο Ανρί, που σκόραρε 42 φορές με την Άρσεναλ, έμεινε δεύτερος. 

Το ρεπορτάζ του MEGA καταπιάστηκε με τα σημαντικά παιχνίδια στο Europa League. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Λίβερπουλ προηγηθηκε με τον Ζότα στο 9ο λεπτό, οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Ολλανδό Νταλίνγκα στο 16', ο Ιάπωνας Έντο πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα στο 30′ και το ημίχρονο "έκλεισε" με γκολ του Νούνιες. Καρδούλα στην κερκίδα πριν το 4-1 με σκόρερ τον Χράφενμπεργκ στο 65ο λεπτό, ιδανικό φινάλε με το γκολ-ρεκόρ του Σαλάχ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στο "Άνφιλντ", 5-1. Τρίτη νίκη για τη Λίβερπουλ στο Europa League, όπως και για τη Ρόμα. Με τα γκολ του Μπόβε στο πρώτο λεπτό του και του Λουκάκου στο 17ο νίκησε 2-0 τη Σλάβια Πράγας στην ιταλική πρωτεύουσα.



Στη Γερμανία, καταιγιστική ήταν η Λεβερκούζεν με την Καραμπάγκ. 1-0 από τον Βιρτζ στο 4ο λεπτό και παρά το 1-1 με πέναλτι του Μπαϊράμοφ στο 16′, ακολούθησαν τα γκολ του Γκριμάλδο στο 29′ και του Νιγηριανού Μπονιφάς για το 3-1 στο ημίχρονο. Περιχαρής ο προπονητής Τσάμπι Αλόνσο, εξίσου υπέροχο και το 4-1 και πάλι από τον Γκριμάλδο , 5-1 το τελικό σκορ με το γκολ του Ταπσόμπα στο 57ο λεπτό».